Η Ελλάδα ετοιμάζεται να γιορτάσει το «Πάσχα του καλοκαιριού»

Σε κάθε περιοχή της χώρας και μια εκκλησία, όπου τιμάται η Παναγία

Όλη η Ελλάδα προετοιμάζεται για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σε κάθε περιοχή υπάρχει και μια εκκλησία, όπου τιμάται η Παναγία.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, αναβιώνουν και πατροπαράδοτα έθιμα, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση του κάθε τόπου.

Εκτός από την Παναγιά της Τήνου, όπου θα είναι το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων με χιλιάδες πιστούς να εκπληρώνουν τάματα προς την Παναγία, σε όλη την χώρα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που έχουν ξεκινήσει από σήμερα.   

Επιστρέφει το καλοκαίρι: Με τι καιρό θα γιορτάσουμε 15αύγουστο

Στα Σιάτιστα Κοζάνης οι καβαλάρηδες ανεβαίνουν στα στολισμένα άλογά τους και κατευθύνονται προς το μοναστήρι του Μικροκάστρου. Αφού προσκυνήσουν την εικόνα επιστρέφουν στο χωριό για να ξεκινήσει το πανήγυρι.

Στο χωριό Σταυρός της Κέρκυρας οι προετοιμασίες κρατούν δυο μέρες. Λόγω της παραμονής οι πιστοί θα διανυκτερεύσουν στις εκκλησίες και θα πρέπει κάτι να φάνε. Καθώς είναι νηστεία, φτιάχνουν τα ορφανά μακαρόνια μόνο με σάλτσα. 

Στην Κεφαλονιά και φέτος εμφανίστηκαν τα φιδάκια της Παναγιάς, τα οποία παραμένουν στο ναό της Κοιμήσεως στο Μαρκόπουλο μέχρι και ανήμερα του δεκαπενταύγουστου με τους πιστούς να τα κρατάνε στα χέρια τους χωρίς να φοβούνται με την παράδοση να χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Στο Ναύπλιο, τέλος, η περιφορά του επιταφίου της Παναγίας γίνεται από γυναίκες. Χαρακτηριστικό όλων των επιταφίων είναι ότι στολίζονται με εκατοντάδες πολύχρωμες, άσπρες, κόκκινες και ροζ κορδέλες, που συμβολίζουν την Τίμια Ζώνη της Παναγιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top