Θεσσαλονίκη: «Μου είπαν, “έχουμε ένα άσφυγμο, νεκρό παιδί“»

«Τους ρωτούσα αν ζει η γυναίκα μου» - Ξεσπά στο star.gr ο πατέρας

Όλα όσα είπε ο Χαράλαμπος Αποστολίδης, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής

«Θα είχα τρία αγοράκια, αλλά κάποιος ή κάποιοι, μάλλον δεν το ήθελαν… Είμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε και τα δύο παιδιά που έχουμε στο σπίτι», είπε στο star.gr o σύζυγος της γυναίκας η οποία μετέβη στο «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη με πόνους και αιμορραγία, ωστόσο από το νοσοκομείο την έδιωξαν, λέγοντάς της ότι έληγε η εφημερία του νοσοκομείου.

Θεσσαλονίκη: «Να φύγετε. Να πάτε αλλού! Λήγει η εφημερία μας σε μισή ώρα»

Ο πατέρας περιέγραψε το χρονικό των περιστατικών. 

«Είχαμε προγραμματισμένη καισαρική για τη Δευτέρα, 28/02, με τον ιδιώτη μας γιατρό. Την προηγούμενη Τρίτη η σύζυγος (διπλά εμβολιασμένη) είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, με συμπτώματα ένα μπούκωμα. 

Σάββατο ξημερώματα, ξεκίνησαν οι πόνοι. Σηκωθήκαμε όλη η οικογένεια. Ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά ότι εφημερεύει το Ιπποκράτειο. Μπήκαμε στο ΙΧ μας, με τη σύζυγο μπροστά να μου λέει “Πονάω… υποφέρω … Πάμε…” και τα δύο παιδιά από πίσω. 

Φτάνοντας στην είσοδο, άφησα τη σύζυγο έξω από τα έκτακτα».

ασθενοφόρο

(φωτ. eurokinissi)

«Είχα την αίσθηση ότι γεννάμε…Περίμενα στο πάρκινγκ τα ευχάριστα »

«Εγώ περίμενα στο πάρκινγκ τα ευχάριστα, χωρίς να πάει το μυαλό πουθενά σε κάτι κακό. Είχα την αίσθηση ότι γεννάμε. Ότι είναι η ώρα της. Αντί για τη Δεύτερα, ότι ήρθαν οι πόνοι πιο νωρίς. Σκέφτηκα θα γεννήσουμε δύο ημέρες νωρίτερα.

Στις 7:40 με παίρνει η σύζυγος τηλέφωνο και μου λέει “ Έλα να με πάρεις, πρέπει να πάμε στο Παπαγεωργίου. Μου έκαναν ό,τι εξετάσεις μου έκαναν, έκριναν ότι είναι σοβαρή η κατάστασή μου, αλλά επειδή τελειώνει η βάρδιά τους, θα πρέπει να πάμε στο επόμενο νοσοκομείο”.

Τους ζήτησα να πάμε με ασθενοφόρο και μου το αρνήθηκαν. Μου είπαν “να πάτε με το ΙΧ, γιατί τελειώνει η βάρδια”. 

Οπότε πήρα τη σύζυγο και έπρεπε να διασχίσω όλη τη Θεσσαλονίκη για την πάω στο Παπαγεωργίου. Είχε και αιμορραγία. 

Φτάνοντας στα έκτακτα λέω είναι η σύζυγος στο αυτοκίνητο. Βάλτε την μέσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, θα παρκάρω εγώ με τα παιδιά και θα σας φέρω τα παραπεμπτικά… μου λένε δε γινεται πρέπει να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο.

Δηλαδή να τη βγάλω στην κατάσταση που είναι … να τη βάλω στην ουρά.. να πάρει ό,τι χαρτιά χρειάζεται, αυτοκολλητάκια κτλ  για να την κάνετε εισαγωγή;

Η σύζυγός μου έφτασε να μπει μέσα 8:40.

Με αυτά που έχουμε ζήσει, πιστεύω σίγουρα χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Μπήκε η σύζυγός μου μέσα.. Πέρασε κανένα τέταρτο- εικοσάλεπτο, μου έφεραν τα πράγματά της και μου λένε ότι λόγω της κατάστασης και λόγω covid, δεν μπορείτε να περιμένετε στο νοσοκομείο, δε θα γίνει κάτι, επιστρέψτε στο σπίτι σας, θα έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία. 
Πήρα τα παιδιά μου, γύρισα στο σπίτι.

Ενημέρωσα όλους τους οικείους ότι τελικά γεννάμε… Δεν πέρασε μία, μιάμιση ώρα που έχω τηλέφωνο και μου λένε πρέπει να έρθετε στο νοσοκομείο, έχουμε ένα νεκρό παιδί. 

Μου είπε, Έχουμε ένα άσφυγμο, νεκρό παιδί

Δεν περνούσε από το μυαλό μου ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Άφησα  τα παιδιά στην αδερφή μου. Δε θυμάμαι πώς έφτασα στο νοσοκομείο…  Είχε χαθεί η γη κάτω από τα πόδια μου. Φτάνοντας εκεί δεν ήξερα τι κάνει η σύζυγός μου. Δε με άφηναν να μπω μέσα, γιατί έπρεπε να κάνω rapid ή μοριακό. Έχασα χρόνο κι εκεί. Τελικά ενημέρωση για τη γυναίκα μου, είχα κατά τις 14:00. Δε μου έλεγε κανένας μια κουβέντα.Είναι καλά… ή δεν είναι καλά…Είχα θυμώσει.. έλεγα παιδιά έχω μάθει ότι χάσει ένα παιδί… Η γυναίκα μου ζει»;

Μήλος: «Παραιτήθηκε γιατρός. Το ενοίκιο ήταν πάνω από το μισθό της»

«Έκαναν τα πάντα οι νεογνολόγοι, ήταν δίπλα μας»

«Τελικά βγήκε ένας γυναικολόγος κατά τις 14:00 και μου είπε ότι η κατάστασή της είναι επιβαρυμένη. Ήταν πολύ τραγική η κατάστασή της… έγινε η αποκόλληση.. και οι νεογνολόγοι μου είπαν ότι παρέλαβαν το παιδί σε αυτή την κατάσταση. Μετά από 10 – 12 λεπτά τον επανέφεραν το (παιδί). Αλλά εγκεφαλικά φαίνεται ότι το παιδί δε λειτουργεί. Μπήκαμε σε μια θεραπεία cooling για 3 ημέρες. 

Έκαναν τα πάντα οι νεογνολόγοι, ήταν δίπλα μας. Δεν έχω παράπονο από τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Αλλά ήταν ανεπίστρεπτη η κατάσταση. Ήταν ήδη πλέον αργά… Το παιδί νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, 4 μήνες παρά κάτι, μέχρι που κατέληξε. 

Κινούμαστε με μήνυση κατά παντός υπευθύνου γιατί εγώ δεν μπορώ να κρίνω ποιος φταίει. Φταίει το Ιπποκράτειο γιατί δεν μας πήρε μέσα; Φταίει ο γυναικολόγος που μας έστειλε έτσι; Γιατί να μη μας δώσουν ένα ασθενοφόρο»;

Θάνατος 49χρονου Πάτρα: «Λάθος της νοσηλεύτριας να μην καλέσει γιατρό»

«Δεν ξέρω αν θα αντιδρούσα τόσο ψύχραιμα, αν μου συνέβαινε αυτό στο πρώτο μου παιδί»

«Μέσα από την καρδιά μου, αυτό λέω. Ας είναι το δικό μου το παιδί το τελευταίο, που φεύγει υπό αυτές τις συνθήκες. Να μη χάσει παιδί άλλος γονιός, έτσι. Δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους μου. Αυτό φωνάζουμε και οι δύο γονείς, δεν πρέπει να συμβεί σε κανέναν γονιό αυτό. Να συνοδεύει το αγγελούδι του 4 μηνών εκεί πέρα. 

Πλέον είμαστε σε μια φάση που λέμε, δόξα τω θεώ που σώθηκε η γυναίκα μου. Η παρηγοριά μου είναι τα άλλα δύο παιδιά. Ευτυχώς, υπάρχουν άλλα δύο. Δεν ξέρω αν θα αντιδρούσα τόσο ψύχραιμα, αν μου συνέβαινε αυτό στο πρώτο μου παιδί. Προσπαθούμε να είμαστε και κοντά στα παιδιά (δύο αγόρια 6,5 και 5 ετών), γιατί και αυτά έζησαν 9 μήνες εγκυμοσύνη και περίμεναν το αδερφάκι τους». 

Πάτρα: Πέθανε αβοήθητος, λίγα λεπτά αφού τον έδιωξαν από το νοσοκομείο

Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου: «Δεν είχε αιμορραγία η έγκυος»

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για την υπόθεση.

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την ιατρική αντιμετώπιση περιστατικού, και των ανακριβών στοιχείων που σ΄ αυτά αναφέρονται, από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19.»

ιπποκράτειο

(eurokinissi)

«Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της.»

«Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία» αναφέρει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top