Θάνατος 49χρονου Πάτρα: «Λάθος της νοσηλεύτριας να μην καλέσει γιατρό»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Συνεχίζονται οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του άτυχου 49χρονου άντρα στην Πάτρα με τη Διοίκηση του νοσοκομείου Πατρών να θέτει σε έναν μήνα αναστολής εργασίας τη νοσηλεύτρια του «Άγιος Ανδρέας» που είχε εμπλακεί στο τραγικό περιστατικό.

Χτες ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση της νοσηλεύτριας το πόρισμα της οποίας εστάλη στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο στο οποίο ανήκει οργανικά η εργαζόμενη.

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Σε αναστολή η νοσηλεύτρια του «Άγιος Ανδρέας»

Η νοσηλεύτρια είχε δει τον 49χρονο και τον παρέπεμψε σε εφημερεύον νοσοκομείο χωρίς να καλέσει γιατρό να τον εξετάσει και ο άτυχος άνδρας μετά από λίγο πέθανε.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), το Διοικητικό Συμβούλιο του Δρομοκαΐτειου που συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως, θα παραπέμψει την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης ΥΠΕ, λόγω της σοβαρότητάς της.

Πάτρα 49χρονος: Τι είπε η νοσηλεύτρια στο πρώτο πόρισμα της έρευνας

«Στο πειθαρχικό Συμβούλιο συμμετέχουν δικαστικοί οπότε αναμένουμε ορθή διερεύνηση των ευθυνών. Χάθηκε ένας 49χρονος άνδρας και δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Από έμφραγμα ο θάνατος του 49χρονου στην Πάτρα

Προσωπικά γνωρίζει τη νοσηλεύτρια ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος ανέφερε «Έμπειρη, αξιόλογη νοσηλεύτρια με σημαντική προσφορά στους ασθενείς στα 15 χρόνια που υπηρέτησε στο Δρομοκαΐτειο. Γι’ αυτό και όλοι απορούμε με το λάθος που έκανε να μη φωνάξει γιατρό να επιληφθεί του ασθενούς. Από 14/1/2020 υπηρετεί με μετακίνηση στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” Πατρών».

Η ΠΟΕΔΗΝ, αναμένει όπως λέει από την εισαγγελική έρευνα να διερευνήσει και τον ρόλο του ιδιώτη γιατρού, ο οποίος φέρεται ότι εξέτασε τον 49χρονο ασθενή και διέγνωσε «ψύξη».

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του 49χρονου - Ξεσπούν οι συγγενείς του

«Αναμένουμε και την εισαγγελική έρευνα να διερευνηθεί εάν ο ιδιώτης γιατρός στην εξέταση του ασθενούς τις πρωινές ώρες έπραξε τα δέοντα. Ιδιώτης γιατρός που με την εφαρμογή του νέου νόμου θεωρείται προσωπικός γιατρός και θα κατευθύνει τους πολίτες στα νοσοκομεία», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top