Πάτρα 49χρονος: Τι είπε η νοσηλεύτρια στο πρώτο πόρισμα της έρευνας

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Aνδρέας

Την παραίτησή του προφορικώς υπέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε ζητήσει την παραίτηση του, μετά τον θάνατο του 49χρονου που πήγε στο νοσοκομείο με συμπτώματα εμφράγματος, ζήτησε βοήθεια, αλλά τον έδιωξαν χωρίς να τον εξετάσει γιατρός, επειδή δεν εφημέρευαν. 

Από έμφραγμα ο θάνατος του 49χρονου στην Πάτρα

Να σημειωθεί ότι εκτός από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε ο Υπουργός Υγείας  ζητήθηκε και η παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, ενώ εξετάζεται να τεθούν σε αργία όσοι βρίσκονταν στο περιστατικό με τη νοσηλεύτρια να διώχνει τον ασθενή παρά το γεγονός ότι πονούσε στο στήθος και την πλάτη.

Πάτρα: Παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου ζητά ο Πλεύρης

 

Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του 49χρονου

Παράλληλα ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του 49χρονου - Ξεσπούν οι συγγενείς του

 

Τι είπε η νοσηλεύτρια στο πρώτο πόρισμα της έρευνας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου για το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, η νοσηλεύτρια στο πρώτο πόρισμα της έρευνας φέρεται να είπε τα εξής: 

Η κλινική του εικόνα δεν μου έδινε την εντύπωση ότι έχει κάτι. Περπατούσε κανονικά και μου μετέφερε ότι ιδιώτης γιατρός του είπε το πρωί ότι έχει ψύξη. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη.

Όπως τόνισε η Τασούλα Παπανικολάου «το παράδοξο είναι ότι ενώ το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών υπήρχαν δυο νοσηλεύτριες στη νυχτερινή βάρδια. Αυτό σημαίνει ότι αν συμβεί οτιδήποτε καλούν γιατρό για να κάνει την εκτίμηση. Στην περίπτωση του Θοδωρή εκείνη έκανε την εκτίμηση, ενώ δεν είναι γιατρός»
 

Τι συνέβη με τον 49χρονο που πέθανε αφού τον έδιωξαν από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» 

Ο θάνατος 49χρονου που πήγε με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα αλλά τον έδιωξαν χωρίς να τον δει γιατρός έχει προκαλέσει οργή και ερωτήματα.

Όπως προκύπτει, εκείνη την ώρα εφημέρευαν περισσότεροι από 70 γιατροί, ενώ η νοσοκόμα που μίλησε με τον άτυχο 49χρονο δεν κάλεσε κανέναν για να τον εξετάσει και αρκέστηκε στο να τον διώξει επειδή το «Άγιος Ανδρέας» δεν εφημέρευε.  Ο αδελφός του εκλιπόντος ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα.

Πάτρα: «Πέθανε στα χέρια μου» - Ξέσπασε και ο αδελφός του 49χρονου αποκλειστικά στο Star.gr

Όπως περιέγραψε αποκλειστικά στο star.gr ο αδερφός του 49χρονου, ο αδερφός του πέθανε μέσα σε τρία λεπτά, στα χέρια του. «Όταν μιλήσαμε ήταν πολύ φοβισμένος γιατί πονούσε πολύ. Με πήρε μετά από λίγο και μου είπε ότι τον έδιωξαν από τον νοσοκομείο και ότι πρέπει να πάει στο Ρίο γιατί τον έδιωξαν και δεν αισθανόταν καθόλου καλά», είπε και πρόσθεσε:

Όταν τον συνάντησα έξω από το νοσοκομείο ήταν πολύ άσχημα. Μέσα σε τρία λεπτά πέθανε στα χέρια μου, έπαθε ανακοπή. Φτάσαμε στο Ρίο, αλλά ήταν πολύ αργά. Αν είχα αργήσει τρία λεπτά θα τον έβρισκα νεκρό στον δρόμο.

Το απόγευμα του Σαββάτου η κηδεία του 49χρονου

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα το απόγευμα τον 49χρονο που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του. Η κηδεία του θα γίνει στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και θα στο Σκιαδά Τριταίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top