Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του 49χρονου - Ξεσπούν οι συγγενείς του

Παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου ζήτησε ο Πλεύρης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τον θάνατο του 49χρονου επειδή δεν τον περιέθαλψαν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.

Από έμφραγμα ο θάνατος του 49χρονου στην Πάτρα

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα ζήτησε από το βράδυ της Παρασκευής ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για τον θάνατο του 49χρονου. Ταυτόχρονα ο κ. Πλεύρης ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Πάτρα: Παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου ζητά ο Πλεύρης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star η έρευνα που διέταξε ο υπουργός αφορά αυτή τη φορά στη Διοίκηση του Νοσοκομείου με ένα ερώτημα: Είχαν δοθεί  σαφείς οδηγίες στο προσωπικό ότι ανεξάρτητα αν εφημερεύουν, όταν πολίτης πηγαίνει στο νοσοκομείο με το οποιοδήποτε πρόβλημα καλείται άμεσα γιατρός  ο οποίος και θα κάνει το απαιτούμενο έλεγχο;

Θα διερευνηθεί αν η νοσηλεύτρια που είδε τον άτυχο Θοδωρή είχε κεντρική οδηγία, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ότι έπρεπε να ειδοποιήσει έναν από τους 70 γιατρούς που βρίσκονταν τη δεδομένη στιγμή στο νοσοκομείο.

Ο Υπουργός Υγείας έχει παραλάβει ήδη το πόρισμα της πρώτης έρευνας που διέταξε από το πρώτο λεπτό. Το πόρισμα έδειξε ότι η νοσηλεύτρια λειτούργησε αυτοβούλως και δεν ειδοποίησε κάποιον γιατρό. Η νοσηλεύτρια έστειλε τον Θοδωρή στο Ρίο στηριζόμενη σε αυτά που της είπε ο άτυχος 49χρονος δηλαδή πως ο ιδιώτης γιατρός έκανε λόγο για ψύξη, όμως ο 49χρονος της είπε και πως πονάει στο στήθος.

Αντιπρόεδρος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας: «Ήταν μια άτυχη στιγμή της νοσηλεύτριας»

Το star.gr μίλησε αποκλειστικά με τον Κώστα Πετρόπουλο, αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ο οποίος έκανε λόγο για «άτυχη στιγμή» της νοσηλεύτριας. Τόνισε δε πως στον άτυχο 49χρονο θα έπρεπε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

«Πράγματι αυτός ο άτυχος συμπολίτης μας ήρθε γύρω στις 12:10 περίπου το βράδυ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας το οποίο δεν εφημέρευε. Είπε στη νοσηλεύτρια με την οποία ήρθε σε επαφή ότι το πρωί είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος του είχε πει ότι έχει ψύξη κάτι σύνηθες λόγω της δουλειάς του, του έδωσε μία αγωγή. Αλλά παρόλα αυτά ο πόνος στην πλάτη που ένιωθε δεν είχε υποχωρήσει,» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πετρόπουλος.

Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του 49χρονου

Αδελφή 49χρονου: «Τον διώξανε να πεθάνει στον δρόμο»

Η αδελφή του άτυχου 49χρονου μίλησε αποκλειστικά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star και την Άννα Σανοζίδου.

«Όλη η οικογένεια ζητάει να μάθει. Η μάνα, τα αδέρφια, οι αδερφές, τα ανίψια του. Και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι ευθύνονται για αυτό που συνέβη. Που άφησαν τον αδερφό μου αβοήθητο. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά από τον πρώτο ως τον τελευταίο» είπε η αδελφή του 49χρονου.

Πάτρα: «Πέθανε στα χέρια μου» - Ξέσπασε και ο αδελφός του 49χρονου αποκλειστικά στο Star.gr

Όπως περιέγραψε αποκλειστικά στο star.gr ο αδερφός του 49χρονου, ο αδερφός του πέθανε μέσα σε τρία λεπτά, στα χέρια του. «Όταν μιλήσαμε ήταν πολύ φοβισμένος γιατί πονούσε πολύ. Με πήρε μετά από λίγο και μου είπε ότι τον έδιωξαν από τον νοσοκομείο και ότι πρέπει να πάει στο Ρίο γιατί τον έδιωξαν και δεν αισθανόταν καθόλου καλά», είπε και πρόσθεσε:

Όταν τον συνάντησα έξω από το νοσοκομείο ήταν πολύ άσχημα. Μέσα σε τρία λεπτά πέθανε στα χέρια μου, έπαθε ανακοπή. Φτάσαμε στο Ρίο, αλλά ήταν πολύ αργά. Αν είχα αργήσει τρία λεπτά θα τον έβρισκα νεκρό στον δρόμο.

Το απόγευμα του Σαββάτου η κηδεία του 49χρονου

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα το απόγευμα τον 49χρονο που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του. Η κηδεία του θα γίνει στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και θα στο Σκιαδά Τριταίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top