Θεσσαλονίκη: «Να φύγετε. Να πάτε αλλού! Λήγει η εφημερία μας σε μισή ώρα»

«Αν γινόταν η καισαρική σε μισή ώρα, η οικογένεια θα είχε και τρίτο παιδί»

Όλα όσα είπε ο Χαράλαμπος Αποστολίδης, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής

Εισαγγελική έρευνα έχει ξεκινήσει για τη διερεύνηση καταγγελίας ετοιμόγεννης γυναίκας η οποία έφτασε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη με πόνους και αιμορραγία, αλλά παραπέμφθηκε στο Παπαγεωργίου με το επιχείρημα ότι σύντομα έληγε η εφημερία του πρώτου νοσοκομείου.

«Να φύγετε... Να πάτε αλλού...Λήγει η εφημερία μας σε μισή ώρα. Αυτό το είπαν αυτοί που επελήφθησαν... Υπάρχουν στον κατάλογο των εφημεριών και ελπίζω η ΕΔΕ να το αποδείξει. Η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου», είπε στο star.gr ο δικηγόρος του ζευγαριού, Χαράλαμπος Αποστολίδης. 

Θεσσαλονίκη: Έδιωξαν έγκυο γιατί έληγε η εφημερία - Έχασε το παιδί

«Αν μέσα στα πρώτα 10- 30 λεπτά γινόταν η καισαρική, η οικογένεια θα είχε και τρίτο παιδί τώρα»

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε τόσο στο Ιπποκράτειο, όσο και στο Παπαγεωργίου, είχε ως αποτέλεσμα το μωράκι να γεννηθεί τελικά με εγκεφαλική υποξυγοναιμία και εγκεφαλοπάθεια. Το βρέφος έδωσε μάχη στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου, ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες κατέληξε, τρεις μήνες μετά τη γέννησή του.

Γιατρός

(φωτ. unsplash)

«Η καθυστέρηση των 3- 3,5 ωρών επέφερε όλα αυτά τα αποτελέσματα και κυρίως στο Ιπποκράτειο. Εξέχοντες γιατροί, γυναικολόγοι λένε ότι αν μέσα στο πρώτο 10λεπτο έως και μισή ώρα από τη στιγμή που έφτασε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο γινόταν η καισαρική τομή, η οικογένεια θα είχε και τρίτο παιδί», πρόσθεσε.

Θάνατος 49χρονου Πάτρα: «Λάθος της νοσηλεύτριας να μην καλέσει γιατρό»

«Οι γονείς ζητούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Είναι σε άθλια κατάσταση»

Την τιμωρία των υπευθύνων ζητούν πλέον οι γονείς στη Θεσσαλονίκη, έχοντας καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.  

«Η ελληνική Δικαιοσύνη θα βρει ποιοι είναι υπεύθυνοι. Οι εντολείς μου είναι τόσο φορτισμένοι που δεν μπορούν να το διαχειριστούν το θέμα. Είναι σε άθλια ψυχική κατάσταση. Μην ξεχνάτε ότι πριν από δύο εβδομάδες έθαψαν το παιδί τους. 

Είναι άνθρωποι μεροκαματιάρηδες του κατωτάτου βασικού μισθού. Ζητούμε την τιμωρία των υπευθύνων, την καταδίκη τους», σημείωσε ο κ. Αποστολίδης.

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Σε αναστολή η νοσηλεύτρια του «Άγιος Ανδρέας»

Θεσσαλονίκη: «Ξέρετε… σε μισή ώρα κλείνει η εφημερία μας»

Ο δικηγόρος της οικογένειας, περιέγραψε στο star.gr όσα έζησε το ζευγάρι. 

«Η επίτοκος, διανύουσα την 37η εβδομάδα της κύησής της, επισκέφτηκε τα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στις 7:00 το πρωί, πριν από περίπου τρεις μήνες.

μήνυση της μητέρας που έδιωξαν από το Ιπποκράτειο

Επελήφθησαν του περιστατικού στις 7:20. Της έκαναν κάποιες εξετάσεις από τις οποίες έπρεπε να διαγνώσουν ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη και παρότι το διέγνωσαν, της είπαν:  “Ξέρετε… σε μισή ώρα κλείνει η εφημερία μας… Δεν μπορούμε να σας νοσηλεύσουμε... Να φύγετε… Να πάτε αλλού”.

Η επίτοκος ήταν και διαγνωσμένη ασυμπτωματική με Covid. Δεν της διέθεσαν ούτε ασθενοφόρο, ούτε τα συνοδευτικά έγγραφα για να πάει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο βρίσκεται τουλάχιστον μισή ώρα μακριά από το Ιπποκράτειο. Την πήγε ο άντρας της, με αίματα.

Πάτρα: «Πέθανε στα χέρια μου» - Ξεσπά ο αδελφός του 49χρονου

Έφτασαν στις 8:00. Επελήφθησαν εκεί οι γιατροί. Και εκείνοι κατά τη γνώμη μας καθυστέρησαν. Την εισήγαγαν πρώτα σε κλινική Covid και αφού είδαν ό,τι θέλουν να δουν εκεί, καθυστερημένα, την οδήγησαν στη γυναικολογική κλινική. 

Επιτέλους στις 10:30 της έκαναν καισαρική τομή, δια της οποίας γεννήθηκε ένα αρτιμελές παιδί, όμως με εγκεφαλική υποξυγοναιμία, εγκεφαλοπάθεια κτλ.

Το βρέφος διασωληνώθηκε πάραυτα από τους νεογνολόγους και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου παρά τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες των ιατρών της ΜΕΘ, στους οποίους δεν καταλογίζουμε τίποτα, το βρέφος πέθανε περίπου τρεις μήνες μετά τη γέννησή του».

Πάτρα: Πέθανε αβοήθητος, λίγα λεπτά αφού τον έδιωξαν από το νοσοκομείο

Συνεχίζοντας ο κ. Αποστολίδης σημείωσε ότι, εκτός από το βρέφος, χρειάστηκε να νοσηλευτεί και η μητέρα για 10 ημέρες, καθώς κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής είχε ήδη αποκολλημένο πλακούντα και υπέστη και ρήξη της μήτρας.

μήνυση εγκύου που έδιωξαν από το Ιπποκράτειο

Για την ώρα δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr.

Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου: «Δεν είχε αιμορραγία η έγκυος»

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για την υπόθεση.

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την ιατρική αντιμετώπιση περιστατικού, και των ανακριβών στοιχείων που σ΄ αυτά αναφέρονται, από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19.»

«Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της.»

«Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία» αναφέρει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

«Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, δε μας λένε τι εξετάσεις έκαναν».

Ο δικηγόρος της οικόγενειας, κ. Αποστολίδης, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο του Star, απάντησε στην ανακοίνωση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος στο μεσημεριανό δελτίο του Star.

«Μέσα σε μία ώρα, οι άλλοι γιατροί στο Παπαγεωργίου βρίσκουν τη γυναίκα με αποκόλληση πλακούντα, ρήξη της μήτρας και την οδηγούν σε επείγουσα καισαρική. Αυτά δε γίνονται σε δευτερόλεπτα. Μας έδωσαν λειψό καρδιοτοκογράφημα. Δηλαδή έχει μόνο το καρδιογράφημα του εμβρύου […] Η κυρία έκανε και υπέρηχο τον οποίον δεν μας τον έδωσαν, μας τον αποκρύπτουν. Την έδιωξαν από το νοσοκομείο γιατί είπαν έχουν μια δίδυμη κύηση και ότι δεν μπορούν να την κάνουν εισαγωγή, γιατί σε μισή ώρα τελειώνει η εφημερία και να πάνε στο Παπαγεωργίου. Δεν της διέθεσαν ασθενοφόρο, εφόσον ήταν και ασυμπτωματική covid έπρεπε να τη στείλουν με ασθενοφόρο. Την έστειλαν με το αυτοκίνητο γιατί της είπαν σε μισή ώρα κλείνουμε εμείς.» 

«Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, δεν μας λένε τι εξετάσεις έκαναν. Οι γιατροί του Παπαγεωργίου είπαν πως υπάρχει αιμορραγία.» 

«Επειδή βγαίνουν κάποιοι συνδικαλιστές και προσπαθούν να μας συνδέσουν με το περιστατικό του Αγίου Ανδρέα. Η μήνυση της γυναίκας έγινε έναν μήνα πριν το περιστατικό του Αγίου Ανδρέα. Δεν πήραμε αφορμή από αυτό.», είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top