Δύσκολη νύχτα στην Πεντέλη: «Αναμένονται ριπές ανέμων 7-8 μποφόρ τη νύχτα»​

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά

Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην Πεντέλη το βράδυ της Τρίτης / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την πυρκαγιά στην Πεντέλη. Οι φλόγες μαίνονται από τις 6 το απόγευμα και οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεσή της. Δυστυχώς ο καιρός δε θα είναι σύμμαχος των πυροσβεστών, καθώς αναμένονται στην περιοχή ισχυροί άνεμοι μέχρι τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά.

Πεντέλη: Καίγονται σπίτια στο Ντράφι- Εκκενώνονται Ανθούσα, Διώνη, Δαμασάρι

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται στην Αττική και τις επόμενες ώρες, παράγοντας που θα δυσκολέψει πολύ τους πυροσβέστες στη μάχη που δίνουν με τις φλόγες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ στις περιοχές που καίγονται από τη μεγάλη φωτιά.

φωτιά Πεντέλη - πυροσβέστες

φωτιά Πεντέλη

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται το νοσοκομείο Παίδων

«Η μέση ένταση των ανέμων τη νύχτα μπορεί να μη ξεπερνά τα 5 με 6 μποφόρ , ωστόσο οι ριπές του ανέμου θα φτάνουν 7-8 μποφόρ. Με άλλα λόγια οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες και το βράδυ, ενώ πριν τα ξημερώματα θα ενισχυθούν», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

«Οι ρυπές των ανέμων φτάνουν τα 7 Μποφόρ. Απ΄ότι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, παρ'ότι θα πέσει η ένταση των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ριπές των ανέμων θα εξακολουθήσουν να φτάνουν γεμάτα τα 7 Μποφόρ στην περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 3 με 4 το πρωί, τα 7 Μποφόρ θα εξακολουθήσουν στην περιοχή με Β-ΒΑ άνεμο. Από τις 4 το πρωί και μετά θα έχουμε ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν μέχρι και τα 9 Μποφόρ», τόνισε ο μετεωρολόγος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top