Φωτιά Πεντέλη: Εκκενώνονται το νοσοκομείο Παίδων & το Νταού Πεντέλης

Απομακρύνθηκαν συνολικά 71 παιδιά

Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στην πυρκαγιά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στην Πεντέλη. Πριν από λίγο, δόθηκε προληπτική εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου Παίδων και του Νταού Πεντέλης. Εντολή εκκένωσης του Ντράφι, της Ανθούσας, της Διώνης και του Δαμασάρι. 

Πεντέλη: Καίγονται σπίτια στο Ντράφι- Εκκενώνονται Ανθούσα, Διώνη, Δαμασάρι

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη. Οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές πολλών σπιτιών, με τους πυροσβέστες και τους κατοίκους της περιοχής να δίνουν μάχη να σώσουν τις περιουσίες τους. Πριν από λίγο, δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης του νοσοκομείου Παίδων και του Νταού Πεντέλης.

φωτιά Πεντέλη

Μεγάλη φωτιά κοντά στην Πεντέλη - Εκκενώνεται το Ντράφι προς Παλλήνη

Από το νοσοκομείο Παίδων έχουν απομακρυνθεί από το κτίριο 19 εργαζόμενοι και 36 παιδιά, όπου είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται στο νοσοκομείο Αγία Σοφία.

Από το Νταού Πεντέλης απομακρύνθηκαν 35 και το προσωπικό και μεταφέρονται προς το Ίδρυμα Μητέρα.

Φωτιά Πεντέλη: Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με την πυροσβεστική

Ως το μέτωπο που είναι το πιο σημαντικό για την πυροσβεστική χαρακτήρισε τη φωτιά στην Πεντέλη ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος στην έκτακτη ενημέρωση που έγινε στις 20:30 το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους, ενώ υπενθύμισε ότι έχουν σταλεί τρία μηνύματα από το 112 για εκκένωση περιοχών λόγω της μεγάλης φωτιάς.

φωτιά Πεντέλη 2

φωτιά Πεντέλη 3

Όπως είπε πλέον για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πεντέλη επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 60 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες από αρκετούς ΟΤΑ.

Ρίψεις νερού μέχρι την τελευταία στιγμή επιχειρούσαν 15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα ένα εκ των οποίων συντονιστικό.

«Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πεντέλης. Επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών 60 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες με ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στην περιοχή, τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν με γνώμονα την ασφάλεια των πτήσεων», είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Για την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Πεντέλη έχει κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη πυροσβεστικών δυνάμεων από τις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να μεταβούν στην πυρκαγιά της Πεντέλης ενώ το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top