Μεγάλη φωτιά κοντά στην Πεντέλη - Εκκενώνεται το Ντράφι προς Παλλήνη

Δύο τα πύρινα μέτωπα - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Συναγερμός στην πυροσβεστική μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης / Βίντεο από το Έκτακτο Δελτίο του Star

Μεγάλη φωτιά κοντά στο Νταού Πεντέλης, με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι μεγάλη, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Ντράφι προς Παλλήνη.

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική, μετά από φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης. Η εστία είναι μεγάλη και καίει χαμηλή βλάστηση στα σύνορα της Πεντέλης με το Πικέρμι.

φωτιά τώρα Πεντέλη

Οι φλόγες βρίσκονται δίπλα στα σπίτια, γι΄αυτό και δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής Ντράφι προς Παλλήνη, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν το σχετικό μήνυμα: 

φωτιά τώρα Ντράφι - μήνυμα 112

φωτια Πεντέλη

Νωρίτερα, το 112 απέστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

φωτιά Πεντέλη - μήνυμα 112

 

Φωτιά Πεντέλη: Δύο τα πύρινα μέτωπα 

Οι δυναμεις της πυροσβεστικης αυτή την ώρα έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα: Το ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο που κινείται νότια προς Ντράφι - Νέα Πεντέλη.

Στο σημείο επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 7 πεζοπόρα τμήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, στη μάχη της κατάσβεσης στην Πεντέλη έχει μπει και η ομάδα των Ρουμάνων πυροσβεστών με 28 άνδρες, υδροφόρες και ένα συντονιστικό όχημα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Φωτιά Πεντέλη: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της φωτιά στην περιοχή της Πεντέλης, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το ύψος του Νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως θέση Άγιος Πέτρος

  • Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top