71 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο: Συνεχίζεται η μάχη σε Αχαΐα και Ρέθυμνο

Πάτρα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Καλλιθέα

Συνολικά 71 φωτιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή, Καλλιθέα, της Πάτρας, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αν και όπως σημειώνεται, η έκταση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα τέσσερα αεροπλάνα και τα έξι ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων συντονιστικό, θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος του πύρινου μετώπου, που ξεκίνησε από την Καλλιθέα της Πάτρας, έχει περάσει στον γειτονικό δήμο Ερυμάνθου και όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η φωτιά καίει δασική έκταση σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Πλατανόβρυσης».

Παράλληλα, ο δήμαρχος είπε ότι «είναι θετικό το γεγονός πως έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ζημιές σε σπίτια».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας, ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και ανακριτικό τμήμα, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε νωρίτερα σε όσους βρίσκονται στην περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή, Αχαΐας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς την Χαλανδρίτσα, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες στην περιοχή Καλλιθέα της Πάτρας και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Καίγεται το δάσος της Κέρης στο Ηράκλειo Κρήτης

Νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κρήτη προκαλώντας την κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στα νότια του Ρεθύμνου, μία ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε στον δήμο Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο δάσος της Κέρης.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεσή της. Οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί από χιλιόμετρα μακριά. 

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο Ρέθυμνο

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις και σταθερά ισχυρή πυροσβεστική δύναμη παραμένει στα νότια του Ρεθύμνου, στη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες μεταξύ Ορνέ και Κρύας Βρύσης, με παράλληλο μέτωπο στο Ροδάκινο. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, το πύρινο μέτωπο έχει αναζωπυρωθεί, ενώ εκκενώνεται και πάλι ο οικισμός του Άγιου Γιώργη.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και ενώ από το πρωί η εικόνα της πυρκαγιάς ήταν βελτιωμένη, υπήρξε νέα, επικίνδυνη αναζωπύρωση κοντά στον Άγιο Γεώργιο με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκ νέου εκκένωση του οικισμού και πολυτελών κατοικιών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως φοβάται ότι πρόκειται για εμπρησμούς που έχουν αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα και έχουν καταστρέψει την περιοχή.

Σημειώσε ότι οι άνεμοι έχουν πάλι ενισχυθεί με μεγάλες ριπές, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης και πρόσθεσε ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο.

Στην περιοχή της Ορνέ επιχειρούν 33 οχήματα της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες, ενώ στο Ροδάκινο δρουν 7 οχήματα με 22 πυροσβέστες.

Πέρα των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών που δρουν στα σημεία της φωτιάς, ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο ERICSON, ενώ  έφτασε ένα ακόμα από την Τρίπολη.

Νέες φωτιές σε Αργολίδα, Ναυπακτία

Στη φωτιά στην Κυνουρία επιχειρούν PZL που ήταν σε περιπολία, ενώ από στιγμή σε στιγμή καταφθάνουν και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Λίγη ώρα αργότερα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελληνικό, της βόρειας Κυνουρίας, στην Αρκαδία.

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Καλλιθέα Αχαΐας σε δασική έκταση και έχουν φθάσει επίγειες και απογειώνονται ένα Erickson και 2 Tractores.

Ακόμα, έχει εκδηλωθεί φωτιά στην Παλαιοπαναγιά Ναυπακτίας, όπου πηγαίνουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top