Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Πέταξε γλάστρα στο κεφάλι μαίας

Απειλούσε θεούς και δαίμονες - Έλεγε ότι είναι δημοσιογράφος

Νοσοκομείο  «Αλεξάνδρα»: Πέταξε γλάστρα στο κεφάλι μαίας

Χωρίς προηγούμενο είναι το περιστατικό που σημειώθηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ  (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία).

Σύμφωνα με την καταγγελία δια στόματος προέδρου ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, συνοδός ασθενούς – η οποία δήλωσε δημοσιογράφος - επιτέθηκε άγρια στο προσωπικό μη διστάζοντας μάλιστα να πετάξει γλάστρα στο κεφάλι μαίας. 

Ιαπωνία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε - Υπέκυψε στα τραύματά του

Η μητέρα της γυναίκας που φέρεται να προέβη στην άγρια επίθεση, ούσα ασθενής στη γυναικολογική κλινική, μεταφέρθηκε στην ανάνηψη για αυξημένη παρακολούθηση. Ο ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι η κόρη της ασθενούς εκτόξευε απειλές και αντικείμενα προς το προσωπικό. 

Κολωνός: Τον Λήστεψαν Και Τον Χτύπησαν Για Ένα Κινητό

«Η κόρη της επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τη γυναικολογική κλινική που νοσηλευόταν η μητέρα της, πριν μεταφερθεί στην ανάνηψη, και τα έκανε γυαλιά καρφιά» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Λέγοντας ότι είναι δημοσιογράφος, απειλούσε το προσωπικό, επικαλούμενη φίλους της πολιτικούς που γνωρίζει, όπως έλεγε, ονομαστικά. Κτύπησε με γλάστρα στο κεφάλι μία συνάδελφο μαία. Έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά της. Πέταγε αντικείμενα στο προσωπικό», προσθέτει. 

Αιματηρά επεισόδια σε Κάτω Πατήσια & Αγίους Αναργύρους με 2 νεκρούς

Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία και έγινε προσαγωγή της γυναίκας, ωστόσο σε περίπτωση που δεν υποβληθεί μήνυση, ο νόμος προβλέπει να πραγματοποιηθεί εξακρίβωση των στοιχείων και να αφεθεί ελεύθερη. 

Συγκλονίζει ο διασώστης του ΕΚΑΒ που δέχθηκε δολοφονική επίθεση

«Το νοσοκομείο δεν έκανε μήνυση. Εξάλλου δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο. Οι συνάδελφοι που υπέστησαν την επίθεση πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος και υπέβαλαν μήνυση. Γι' άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ελλιπής φύλαξη στα νοσοκομεία λόγω οικονομικής δυσπραγίας να προσλάβουν φύλακες και έλλειψης θεσμικού πλαισίου για προσλήψεις συμβασιούχων (ΣΟΧ). Τα άτομα αυτά εκμεταλλεύονται την άρνηση των διοικήσεων να υποβάλλουν μηνύσεις, ρίχνοντας το μπαλάκι στους εμπλεκόμενους συναδέλφους που φοβούνται τη στοχοποίηση. Θα ήταν αποτρεπτικό σε τέτοια γεγονότα οι συχνές περιπολίες αστυνομικών έξω από τα νοσοκομεία» σημείωσε καταλήγοντας ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top