Λειψοί: Το νησί που λέει «όχι» στις ξαπλώστρες

Διακοπές χωρίς αυτοκίνητο και μπάνιο σε φυσική «πισίνα»

Στα νέα δεδομένα της εποχής προσαρμόζεται το κάλεσμα του δήμου Λειψών για το φετινό καλοκαίρι. 

Δύο ελληνικά νησιά στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το καλοκαίρι

Το νησί επιμένει σε έναν αυθεντικό τρόπο διακοπών με οικολογική συνείδηση, χωρίς περιττές πολυτέλειες και λέει «όχι» στις ξαπλώστρες σε παραλίες, ενώ μέσα από όμορφα βίντεο παροτρύνουν τους ταξιδιώτες να απολαύσουν τις ανέσεις που προσφέρει απλόχερα η φύση.

Στο ίδιο πνεύμα, οι Λειψοί είναι ιδανικοί για εξερεύνηση χωρίς αυτοκίνητο αλλά και για διακοπές σε «ιδιωτικά» νησάκια με φυσικές «πισίνες», αντί για πολυτελή resorts.

Μάλιστα μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού και πανδημίας, ο δήμος καλεί τους «διαβασμένους» ταξιδιώτες του προορισμού να αφήσουν στην άκρη για λίγο την τεχνολογία και να ζήσουν το νησί της Καλυψούς, παρέα με ένα βιβλίο.

«Στους Λειψούς εφαρμόζουμε μια τακτική πρωτοποριακή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αφαιρούμε τα περιττά και κρατάμε την ουσία. Υποστηρίζουμε έμπρακτα την αντικατάσταση των πλαστικών, την κατάργηση της ξαπλώστρας αλλά και την αποφυγή χρήσης του αυτοκίνητου λόγω των μικρών μας αποστάσεων. Στους Λειψούς, αισθάνεσαι... πλήρης, όπως λέει και το κάλεσμα μας εφέτος», δηλώνει ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Σημειώνεται πως η πρόταση του δήμου για πραγματικές διακοπές, διανθίζεται με τα ανάλογα θεματικά βίντεο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top