Δύο ελληνικά νησιά στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το καλοκαίρι

Β.Κικίλιας: Στόχος να γίνει η Ελλάδα προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες

Ρόδος

Η Κρήτη και η Ρόδος περιλαμβάνονται στις κορυφαίες επιλογές των Γερμανών για τις διακοπές του ερχόμενου καλοκαιρού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα κρατήσεων HolidayCheck. 

Σαββατοκύριακο στην ορεινή Αρκαδία - Ανακαλύψτε τα γραφικά χωριά της

Επιπλέον, ένας στους τρεις έχει ήδη αποφασίσει πού και πότε θα κάνει διακοπές και έχει προχωρήσει και στις σχετικές κρατήσεις. Όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του περιοδικού Focus, «η επιθυμία των Γερμανών για ταξίδια είναι αδιάκοπη, καθώς οι περιορισμοί που έφερνε και φέρνει μαζί της από την άνοιξη του 2020 η πανδημία του κορονοϊού έχουν αυξήσει τη διάθεση για μακρινά ταξίδια». 

Όπως αναδεικνύεται μάλιστα σε έρευνα της εταιρίας PriceWaterhouseCoopers, το 34% των ερωτηθέντων έχει ήδη κάνει κράτηση ή σχεδιάζει ταξίδι για διακοπές εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους. 

Σε ό,τι αφορά τους προορισμούς του φετινού καλοκαιρού, η ιστοσελίδα HolidayCheck παρουσίασε τους επτά δημοφιλέστερους για τη φετινή χρονιά: Τουρκία, Ουργκάντα και Σαφάγα στην Αίγυπτο, Μαγιόρκα, Κρήτη, Φουερτεβεντούρα, Κανάρια και Ρόδος.

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Ε.Σ.Α.μεΑ και υπουργείου Τουρισμού.

Η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη συνεργειών που θα έχουν ως στόχο τη διασφάλιση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα σε όλη την τουριστική αλυσίδα, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη. 
  
Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για τον Προσβάσιμο Τουρισμό, με κεντρικό στόχο να γίνει η Ελλάδα προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες της. 

Τόνισε ότι οι πολιτικές προσβάσιμου τουρισμού θα αναβαθμίσουν το τουριστικό μας προϊόν και θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο στη χώρα. 

Greece does have a winter: Προορισμοί για χειμερινό τουρισμό σε ένα βίντεο

Όπως συμφωνήθηκε, στο πρωτόκολλο θα δοθεί έμφαση στην ολοκληρωμένη ενημέρωση για την προσβασιμότητα, στην ενσωμάτωση σχετικής εκπαιδευτικής ενότητας στις τουριστικές σχολές όλων των βαθμίδων και στην ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης ατόμων με αναπηρία σε τουριστικά επαγγέλματα και την υποστήριξη της απασχόλησής τους στην αγορά εργασίας. 

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση διεθνούς forum για τον Προσβάσιμο Τουρισμό που θα πραγματοποιείται ετησίως σε διαφορετική περιοχή της χώρας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top