Ξεσπά η μητέρα της νεκρής 3χρονης: «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε»

«Οι γιατροί καθυστέρησαν τόσο πολύ λόγω Πάσχα», λέει η γιαγιά του κοριτσιού

 Όλα όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς

Οι γονείς της μικρής Κατερίνας, η οποία πέθανε ξαφνικά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, έχουν βυθιστεί στο πένθος και αναζητούν απαντήσεις για τον ξαφνικό χαμό του παιδιού τους. Η μητέρα και η γιαγιά του κοριτσιού μίλησαν για όσα συνέβησαν, λέγοντας πως «θα ζητηθούν ευθύνες» και πως «οι γιατροί καθυστέρησαν λόγω Πάσχα». 

Η μητέρα της τρίχρονης μιλώντας στο thesstoday, δήλωσε πως κινήθηκαν νομικά με τον σύζυγό της προκειμένου να μάθουν την αλήθεια: «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια».

Θάνατος 3χρονης Θεσσαλονίκη: Υποψίες για αγγειίτιδα λόγω κορωνοϊού

Παράλληλα, η μητέρα του κοριτσιού ευχαρίστησε τον κόσμο που της έστειλε αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης. 

«Οι γιατροί καθυστέρησαν τόσο πολύ λόγω Πάσχα», λέει η γιαγιά του κοριτσιού 

Οι συγγενείς του κοριτσιού έχουν σοκαριστεί από τον χαμό της, αφού δεν είχε κανένα διαγνωσμένο πρόβλημα υγείας. Η γιαγιά της μικρής δήλωσε πως «θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε καν τίποτα, ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ». 

Το κοριτσάκι όταν εισήχθη στο νοσοκομείο τη Μεγάλη Τρίτη είχε μόνο πρησμένο αστράγαλο, πόνο στο χέρι και χαμηλό πυρετό. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να διαγνώσουν το τι είχε, ενώ πλέον εξετάζονται πολλά ενδεχόμενα για τον θάνατό της. 

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα», λέει επίσης. 

Θεσσαλονίκη: «Η μητέρα άκουγε 5 διαφορετικές εκδοχές για το τρίχρονο παιδί»

Η τρίχρονη Κατερίνα είχε νοσήσει με κορωνοϊό αλλά χωρίς συμπτώματα. Στο νοσοκομείο είχαν ξεκινήσει να ψάχνουν αν έχει τη νόσο Kawasaki, ωστόσο δεν κατάφεραν να το επιβεβαιώσουν. 

Η γιαγιά του παιδιού αναφέρει: «Οι εξετάσεις που ήταν να γίνουν, όλο αναβάλλονταν και όταν τις ξεκίνησαν, ήταν ήδη πολύ αργά.Το παιδί ψηνόταν στον πυρετό και αυτοί το… έψαχναν. Ακόμη στο ψάξιμο είναι».

Η οικογένεια όρισε δικηγόρο και τεχνικό σύμβουλο προκειμένου να βρουν τον λόγο που έχασαν τόσο ξαφνικά το παιδί τους. «Θα ξεψαχνιστούν όλα. Δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Είναι τραγικό, πιο τραγικό δεν γίνεται» όπως λέει η γιαγιά του κοριτσιού. 

Έρευνα διέταξε ο Θάνος Πλεύρης για τον θάνατο της 3χρονης στη Θεσσαλονίκη 

Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε βιοχημικές εξετάσεις, οι οποίες αναμένεται να σταλούν σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια προκειμένου να διασαφηνιστεί η αιτία θανάτου. Η τεχνική σύμβουλος δήλωσε χθες πως το μόνο που βρέθηκε στη νεκροψία είναι εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, τα οποία δικαιολογούνται από την πολυοργανική ανεπάρκεια που υπέστη το παιδάκι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top