Θάνατος 3χρονης Θεσσαλονίκη: Υποψίες για αγγειίτιδα λόγω κορωνοϊού

Απαρηγόρητοι οι γονείς κηδεύουν σήμερα τη μικρή Κατερίνα

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τον θάνατο της τρίχρονης στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης/ (3/5/22)

Πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατο της τρίχρονης στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η ιατροδικαστή εξέταση του κοριτσιού έδειξε εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη σαφής αιτία θανάτου. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία. 

Η οικογένεια της μικρής Κατερίνας όρισε τεχνικό σύμβουλο, η οποία μίλησε στο star.gr, και δικηγόρο προκειμένου να βρουν από τι πέθανε το παιδί. Παράλληλα, υπέβαλλαν μήνυση στο νοσοκομείο για το ενδεχόμενο ιατρικού λάθους. 

Θεσσαλονίκη: «Η μητέρα άκουγε 5 διαφορετικές εκδοχές για το τρίχρονο παιδί»

Η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας υποστηρίζει πως το κοριτσάκι δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. Τυχαία οι γονείς είχαν βρει ότι είχε αντισώματα για τον κορωνοϊό, γεγονός που σημαίνει πως είχε νοσήσει χωρίς συμπτώματα. 

Το κορίτσι εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από δύο εβδομάδες με πρησμένο αστράγαλο, πόνο στο χέρι και χαμηλό πυρετό. Τα συμπτώματά που ανέπτυξε «θύμιζαν» τη νόσο Kawasaki, ή και το σύνδρομο long covid. Ωστόσο, η διάγνωση του παιδιού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. 

Επίσης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Mega, οι γιατροί υποθέτουν τώρα ότι το κοριτσάκι μπορεί να πέθανε από αγγειίτιδα λόγω κορωνοϊού, κάτι το οποίο της προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια. Τα δύο νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε το κoρίτσι δεν έχουν βγάλει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. 

Θεσσαλονίκη: Τι λέει η τεχνική σύμβουλος για τον θάνατο της 3χρονης

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος ανέφερε επίσης το ενδεχόμενο ο θάνατος του κοριτσιού να προήλθε από κάποια σπάνια μορφής αρτηρίτιδα, τονίζοντας πως τίποτα δεν είναι σίγουρο αφού οι έρευνες είναι σε εξέλιξη. 

Η νεκροψία – νεκροτομή που έγινε χθες στο άτυχο παιδί έδειξε πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα. Η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας δηλώνει πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόνομενο, αφού η 3χρονη είχε πολυοργανική ανεπάρκεια τις τελευταίες μέρες. Έτσι, δεν μπορεί να θεωρηθεί πως υπάρχει σαφής αιτία θανάτου έως τώρα. 

Κηδεύεται σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία η 3χρονη Κατερίνα 

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα στην Κομπώτη Αιτωλοακαρνανίας τη μικρή Κατερίνα που έφυγε τόσο νωρίς. 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 14:00 στον ιερό ναό του χωριού. 

Η οικογένεια είναι σοκαρισμένη και δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε το κοριτσάκι της τόσο ξαφνικά. 

Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας της 3χρονης διέταξε ο Πλεύρης

Έρευνα διέταξε ο Θάνος Πλεύρης για τον θάνατο της 3χρονης στη Θεσσαλονίκη 

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε χθες τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες της δεκαήμερης νοσηλείας της μικρής Κατερίνας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, αλλά και για τη μεταφορά της στο Ιπποκράτειο, όπου και κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top