Θεσσαλονίκη: «Η μητέρα άκουγε 5 διαφορετικές εκδοχές για το τρίχρονο παιδί»

Δικηγόρος οικογένειας: Αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πώς έχασαν το παιδί

 Όλα όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς

Αύριο, στην Αιτωλοακαρνανία αναμένεται να γίνει η κηδεία της τρίχρονης, που εισήχθη τη Μεγάλη Τρίτη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο και κατέληξε το περασμένο Σάββατο, δύο ώρες αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

«Είναι αδιανόητο το 2022 ένα παιδάκι να νοσηλεύεται από τις 19 Απριλίου μέχρι τις 30 του μηνός σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, να μένει αδιάγνωστο και την τελευταία ημέρα λόγω πτώσεως του κορεσμού οξυγόνου να το μεταφέρουν στο «Ιπποκράτειο» και να πεθαίνει μέσα σε δύο ώρες.

Αυτό είναι ένα γεγονός που πρέπει να ανησυχήσει όλους μας, διότι μέχρι τη στιγμή αυτή που μιλάμε, ακόμη και μετά τη νεκροψία-  νεκροτομή, το παιδί παραμένει αδιάγνωστο και δεν γνωρίζουν οι γονείς από τι πέθανε το παιδί τους», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

Θεσσαλονίκη: Τι λέει η τεχνική σύμβουλος για τον θάνατο της 3χρονης

«Η μητέρα της άκουγε 5 διαφορετικές εκδοχές για το παιδί της»

Σύμφωνα με τον κ. Διαλυνά, όλο αυτό το διάστημα οι γονείς του κοριτσιού και κυρίως η μητέρα του, ήταν συνέχεια μαζί του.

«Όπως μου είπε, ως επί το πλείστoν είχε να κάνει με ειδικευόμενους. Μου ανέφεραν ότι υπήρχε καθυστέρηση στη διενέργεια απεικονιστικών εξετάσεων και όταν ρωτούσε από τι πάσχει το παιδί της άκουγε 5 εκδοχές... Μπορεί να έχει αυτή την νόσο, ή την άλλη... κ.ο.κ. Να κάνουμε και μία βιοψία του μυελού των οστών στο ΑΧΕΠΑ, η οποία έγινε, να δώσουμε και κορτιζόνη... και διάγνωση καμία», είπε.

Θεσσαλονίκη: Πέθανε 3χρονη στο Ιπποκράτειο - Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς

«Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς έχασαν το παιδί τους μέσα από τα χέρια τους» 

Ο κ. Διαλυνάς, χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση των δύο γονιών. 

«Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς έχασαν το παιδί τους μέσα από τα χέρια τους από ένα πρήξιμο που είχε στον αριστερό αστράγαλο και έναν πόνο στο αριστερό χέρι και έναν πυρετό 38 βαθμών...».

Από χθες το απόγευμα οι γονείς του παιδιού έχουν κινηθεί νομικά και έχει κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Εκείνο που μου δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα σε εμένα είναι ότι ενώ ζητήθηκε από την ιατροδικαστή ενημερωτικό σημείωμα από το πρώτο νοσοκομείο, μέχρι το τέλος της νεκροψίας- νεκροτομής δεν είχε σταλεί, κάτι το οποίο είναι και λίγο παράδοξο, γιατί πάντα οι ιατροδικαστές ζητούν πληροφορίες προτού προβούν στη νεκροψία- νεκροτομή, για να έχουν και έναν προσανατολισμό. Αυτό είναι ένα θέμα νομίζω που πρέπει να απασχολήσει πάρα πολύ την ελληνική κοινωνία και επίσης εντονότατα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας», σημείωσε, στο star.gr ο δικηγόρος της οικογένειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top