Πάτρα: Η ιατροδικαστής της Καρολάιν συνδράμει στην υπόθεση της Τζωρτζίνας

Ενισχύονται οι έρευνες για τον θάνατο του παιδιού

Η ιατροδικαστής της Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νέρα συνδράμει στην υπόθεση της Τζωρτζίνας. Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε η έρευνα στις συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ το νοσοκομείο Παίδων απαντά στην Ανακρίτρια για την κεταμίνη.

Γλυκά Νερά: «Έτσι βρήκα την Καρολάιν νεκρή» - Σοκάρει η ιατροδικαστής

Ειδικό επιστήμονα, ο οποίος θα συνδράμει στην ανάκριση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, όρισε η εποπτεύουσα εισαγγελέας και Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ. 

Πάτρα: Από εξωγενή παράγοντα η τροπονίνη στην Τζωρτζίνα; Τι λέει ο Ηλιάδης

Η εισαγγελέας, μετά από σχετικό αίτημα της ανακρίτριας, όρισε την Χαρά Σπηλιοπούλου, διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της ανακρίτριας.

 Η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη και την Τζωρτζίνα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη και την Τζωρτζίνα

Στο ανακριτικό αίτημα αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες:

«Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας, όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, κατά τη γνώμη μας, ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής, αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας, καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά τον θάνατό της,  ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής  επιστήμης εμείς  θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε».

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η έρευνα στις συσκευές της Πισπιρίγκου

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στις συνολικά 10 ηλεκτρονικές συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατάσχεσαν οι Αρχές. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star η Τασούλα Παπανικολάου, οποιοδήποτε στοιχείο εντοπίζεται αποστέλλεται άμεσα στην ανακρίτρια, προκειμένου να ενωθούν τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης της Τζωρτζίνας.

Πάτρα: Τι δείχνουν τα κινητά και το τάμπλετ της Ρούλας για την κεταμίνη

Τις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηρούμενης, τα οποία θα δείξουν με ποιους είχε επικοινωνία αλλά και τι συζήτησε μαζί τους.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα στις ηλεκτρικές συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Πάτρα: Το Αγλαΐα Κυριακού απαντά στην Ανακρίτρια για την κεταμίνη

Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού απαντά στο αίτημα των συνηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου για το αν διαθέτει την ουσία κεταμίνη.

Όπως ανέφερε η Τασούλα Παπανικολάου, το νοσοκομείο παρέδωσε στην Ανακρίτρια τις κρίσιμες απαντήσεις στα ερωτήματα των δικηγόρων της κατηγορούμενης:

  • Υπάρχει κεταμίνη στο νοσοκομείο;
  • Εάν ναι, πού φυλλάσσεται; 
  • Εάν κάποιος την έχει πάρει, καταγράφεται σε κάποιο βιβλίο;
  • Και αν ναι, αναφέρεται το όνομα του ατόμου στο βιβλίο;

Πάντως, το Ωνάσειο Καρδιουχειρουργικό Νοσοκομείο ξεκαθάρισε χθες ότι ουδέποτε χορήγησε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, επικαλούμενος νοσηλεύτρια του νοσοκομείου. 

Πάτρα: «Είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Τζωρτζίνα όταν ήταν στο Ωνάσειο»

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top