Πάτρα: Τι απαντά το Ωνάσειο για τη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα

Τι αναφέρεται στον ιατρικό φάκελο της εννιάχρονης

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι νοσηλεύτρια του Ωνάσειου ισχυρίζεται ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα - Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Το Ωνάσειο Νοσοκομείο απαντά για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα. Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε ότι νοσηλεύτρια του νοσοκομείου του αποκάλυψε ότι είχε χορηγηθεί η ουσία στο παιδί, όταν νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ.

Πάτρα: «Είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Τζωρτζίνα όταν ήταν στο Ωνάσειο»

Απάντηση στους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλο, έδωσε το Ωνάσειο Καρδιολογικό Νοσοκομείο σχετικά με χορήγηση της κεταμίνης στην εννιάχρονη Τζωρτζίνα.

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου και συνεχίζει:

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης. Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022».

Τι αποκάλυψε νοσηλεύτρια στον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη χορήγηση κεταμίνης στο Ωνάσειο

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αποκάλυψε ότι είχε επικοινωνία με νοσηλεύτρια του Ωνάσειου, η οποία φέρεται να φρόντιζε τη Τζωρτζίνα όσο καιρό νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η εν λόγω γυναίκα του είπε ότι το διάστημα που το παιδάκι νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Ωνάσειο, τού χορηγήθηκε κεταμίνη.

Ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος σε τοποθέτησή του στο μεσημεριανό δελτίο του Star επεσήμανε ότι το περιστατικό συνέβη τον Μαϊου 2021, αρκετούς μήνες πριν τον θάνατό της και ότι δε σχετίζεται με τις τοξικολογικές του παιδιού.

«Όμως δείχνει ότι χρησιμοποιείται πράγματι στην παιδοχειρουργική και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν νοσοκομειακά. Στο Ωνάσειο, η χορήγηση κεταμίνης έγινε για κατασταλτικό λόγο και κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τι είπε ο Όθωνας Παπαδόπουλος στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τις πληροφορίες περί χορήγησης κεταμίνης στην Τζωρτζίνα στο Ωνάσειο 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top