Πάτρα: Από εξωγενή παράγοντα η τροπονίνη στην Τζωρτζίνα; Τι λέει ο Ηλιάδης

Τι κατέθεσε ο γιατρός για την τιμή του ενζύμου που βρέθηκε στα «ύψη»

Η κατάθεση του γιατρού της Τζωρτζίνας στο Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη για την τροπονίνη. Τι λέει για την ενημέρωσή του στους γιατρούς του Αγλαΐα Κυριακού, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την Εισαγγελία, σχετικά με τις ανησυχίες του για το μέλλον και την υγεία του παιδιού.

Πάτρα: Η περίεργη επίσκεψη του Μάνου και της Ρούλας στο γραφείο του Ηλιάδη

Ο εντατικολόγος και διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, που είναι ένας από τους θεράποντες ιατρούς της μικρής Τζωρτζίνας, είχε συγκινήσει με τα λόγια του, μετά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια.

Πάτρα: «Νιώθω ήρεμος. Η Τζωρτζίνα να είναι το τελευταίο παιδί»

Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε σε όλα όσα είδε και άκουσε κατά τη νοσηλεία του παιδιού στο νοσοκομείο, αλλά και τις ενέργειες στις οποίες προέβη, όταν έπεσε στην αντίληψή του ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί και το οικογενειακό περιβάλλον του.

Ανδρέας Ηλιάδης

Ο Ανδρέας Ηλιάδης

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο κ. Ηλιάδης κατέθεσε και για το ένζυμο τροπονίνη που εντοπίστηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα στις εξετάσεις της εννιάχρονης. Όπως φέρεται να υποστήριξε, το στοιχείο της τροπονίνης υπήρξε μόνο για μια μέρα και έπεσε την επομένη, εξηγώντας πως μια τιμή που πέφτει σχεδόν αμέσως είναι ένας παράγοντας που έχει αρθεί. 

Πάτρα: Στα «ύψη» η τροπονίνη στην Τζωρτζίνα λίγο πριν τον θάνατό της

Ακόμα, κατέθεσε ότι το εύρημα δεν προήλθε από την ίδια την καρδιά, αλλά ενδεχομένως από… εξωγενή παράγοντα και ανάφερε ως δηκτικό παράδειγμα, ότι πρώτα και κύρια ένα στοιχείο που δυσπραγεί την καρδιά είναι το οξυγόνο. Ως ένζυμο, δε, αποκλειστικό της καρδιάς, δεν επιτρέπει να παραληφθεί ή να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι και αποτέλεσμα ενεργοποίησης του βηματοδότη που είχε το παιδί, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του εν λόγω ενζύμου στο παιδί ήταν 485, ενώ ο φυσιολογικός μέσος όρος κυμαίνεται από 0-15, όπως είχε αποκαλύψει ο Γιώργος Σόμπολος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ηλιάδης: Τι είπε για τις «προειδοποιήσεις» σε συναδέλφους γιατρούς και Χαμόγελο του Παιδιού για την περίπτωση της Τζωρτζίνας

Πριν από λίγο, ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στο θέμα της Τζωρτζίνας και την κατάθεση που έδωσε στις Αρχές. Όπως είπε, έκανε τα πάντα για να κρατήσει το παιδί στη ζωή, ενώ προέβη και σε ενημέρωση των συναδέλφων του γιατρών στο Αγλαΐα Κυριακού, αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού και τις αρμόδιες Αρχές σχετικά με τις ανησυχίες που είχε για την εννιάχρονη.

"Με τα όσα δεδομένα είχαμε στα χέρια μας εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκαν οι Αρμόδιοι", είπε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν ενημέρωσε την τις εισαγγελικές αρχές ή κάποια άλλη αρμόδια υπηρεσία.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top