Πάτρα: Η περίεργη επίσκεψη του Μάνου και της Ρούλας στο γραφείο του Ηλιάδη

«Σκέφτηκα μήπως η μητέρα είχε σύνδρομο Μινχάουζεν», κατέθεσε ο γιατρός

Ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης ήταν ο πρώτος που υποπτεύθηκε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Στην κατάθεσή του είπε πως σκέφτηκε από την αρχή ότι η μητέρα πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν. Όπως είπε στην κατάθεσή του, η συμπεριφορά της Ρούλας ήταν απαθής, δεν ενδιαφερόταν για την υγεία της Τζωρτζίνας.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ήταν ο πρώτος που είχε υποπτευθεί ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και ότι η Τζωρτζίνα βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Πάτρα: «Μίλησε» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας - Τα πρώτα αποτελέσματα

Πριν από μερικές μέρες κατέθεσε, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ότι από την αρχή σκεφτόταν μήπως η μητέρα πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν

Πισπιρίγκου

Ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε ανησυχήσει από τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μία διαφοροποίηση στο συναίσθημά της, σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στην κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο, ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή και μου το είπαν», δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, σημειώνοντας:

Πάτρα παιδιά: Τι αναφέρουν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας

«Περνώντας οι ημέρες και βλέποντας τη συμπεριφορά αυτής της μητέρας, μου πέρασε από το μυαλό μήπως συντρέχει η περίπτωση Μινχάουζεν. Με αυτό το σύνδρομο, μια μητέρα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο του παιδιού της».

Πάτρα: Η επίσκεψη της Ρούλας και του Μάνου στο γραφείο του γιατρού 

Σε ερώτηση της ανακρίτριας γιατί ζήτησε από τη Ρούλα Πισπιρίγκου να βιντεοσκοπεί τις κρίσεις της Τζωρτζίνας, ο γιατρός απάντησε:

Πάτρα: Πληροφορίες για προσαγωγή ατόμου τις επόμενες ώρες

«Κανένας γιατρός ή νοσηλευτής της μονάδας δεν είδε τη μικρή να κάνει όλα αυτά τα επεισόδια που έλεγε η μητέρα. Όσο ήταν υπό την προστασία μας, δεν παρουσίαζε τίποτα η μικρούλα. Η μητέρα της Τζωρτζίνας ναι μεν τράβηξε τρία βίντεο, αλλά σε αυτά φαίνεται εναλλάξ πότε η μικρή και πότε το μόνιτορ σε πολύ γρήγορη κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατόν ο γιατρός να καταλάβει αν πρόκειται περί επεισοδίων σπασμών γιατί η κάμερα δεν εστιάζει τουλάχιστον για δύο λεπτά στον ασθενή».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την «καίει» η εικόνα των μόνιτορ της Τζωρτζίνας

«Η μητέρα τον Απρίλιο του 2021 έτυχε να ακούσει τη συνομιλία μου για την ιατροδικαστή αλλά και τις ανησυχίες και τις υποψίες μου. Μετά ήρθε στο γραφείο μου με τον σύζυγό της και μου ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν να ασχοληθώ με κάτι που δεν έχει σχέση με το ιατρικό κομμάτι της διαδικασίας και να παραμείνω αυστηρά στο ιατρικό κομμάτι.

Εγώ συμφώνησα και ζήτησα και συγγνώμη. Μετά ενδόμυχα πίστευα ότι θα ερχόταν ο πατέρας να με ρωτήσει κάτι, αν υποπτεύομαι κάτι από τη στιγμή που έβλεπε κινήσεις από εμένα όσο αφορά στην υγεία του παιδιού του, πράγμα που δεν έκανε ποτέ», κατέληξε ο κ. Ηλιάδης.

Πάτρα: «Ενδιαφέρον από τον πατέρα, απάθεια από τη μητέρα»

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη ο πατέρας της Τζωρτζίνας έδειχνε περισσότερο ενδιαφέρον για την υγεία του παιδιού, σε αντίθεση με την μητέρα που ήταν απαθής. 

Πάτρα παιδιά: Ίσως να είχαν χορηγηθεί τοξικές ουσίες και στη Μαλένα

«Ο πατέρας ρωτούσε αν μπορεί να γίνει κάτι επιπλέον για τη μικρή, δηλαδή μια εγχείρηση, ενώ από τη μητέρα δεν υπήρχε το ίδιο ενδιαφέρον. Συνήθως ο πατέρας συζητούσε ενώ εκείνη απλά άκουγε και μάλιστα, σε μία από τις συναντήσεις μας στο γραφείο μου, μού έκανε εντύπωση ότι αντί η μητέρα να ρωτάει για το δικό της παιδί, με ρωτούσε για τα παιδιά που έχω σε φωτογραφία πίσω από το γραφείο μου και αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα», κατέθεσε ο κ. Ηλιάδης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top