Ρούλα Πισπιρίγκου: Την «καίει» η εικόνα των μόνιτορ της Τζωρτζίνας

Οι αρχές αναζητούν τον δρόμο της κεταμίνης

Τα μόνιτορ από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου που κατέγραφαν τη λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας καίνε τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Όσο το παιδί ήταν στη ΜΕΘ δεν είχε κανένα επεισόδιο. Όταν επέστρεφε στον θάλαμο η εικόνα του επιδεινονόταν ραγδαία. Πιθανόν στα επεισόδια αυτά να είχε χορηγηθεί στο παιδί κεταμίνη ή κάποια άλλη αναισθητική ουσία. Ερευνώνται τόσο τα μόνιτορ, όσο και το τάμπλετ της Τζωρτζίνας και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο σπίτι.

Τα ψηφιακά ίχνη των αναζητήσεων της Ρούλας Πισπιρίγκου, τα μηχανήματα ιατρικής υποστήριξης της Τζωρτζίνας, αλλά και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο σπίτι της οδού Μπιζανίου βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών. 

Πάτρα: Το άγνωστο επεισόδιο της Τζωρτζίνας που αποκάλυψε ο Μάνος Δασκαλάκης

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες του tablet που είχε ενταφιάσει η Ρούλα μαζί με την εννιάχρονη Τζωρτζίνα, ενώ επιβαρυντικά στοιχεία έχουν προκύψει και από τα μηχανήματα υποστήριξης του παιδιού κατά τη νοσηλεία του στα νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, το μόνιτορ της Τζωρτζίνας από τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, το διάστημα κατά το οποίο νοσηλεύτηκε το παιδί, κατέγραφε κανονικούς καρδιακούς σφυγμούς και αναπνοές, όταν αυτή βρισκόταν υπό την επιτήρηση των γιατρών, χωρίς την παρουσία της μητέρας της. 

μόνιτορ Τζωρτζίνα

Η εικόνα από τα μόνιτορ της Τζωρτζίνας όταν βρισκόταν με τη μητέρα της και χωρίς τη μητέρα της

Πάτρα: «Για τα τρία αγγελούδια που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν»

Όταν όμως το παιδί βρισκόταν στο δωμάτιο νοσηλείας, υπό την παρουσία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η εικόνα του στο μόνιτορ μεταβαλλόταν ραγδαία, καθώς το παιδί παρουσίαζε βραδυκαρδία και πτώση σφυγμών.

Η εικόνα αυτή από το ίδιο μόνιτορ είχε κάνει τους γιατρούς να ζητήσουν από τη Ρούλα να βιντεοσκοπεί τις κρίσεις που εμφάνιζε το παιδί, ώστε να μπορέσουν να ερμηνεύσουν σε τι οφειλόταν η επιδείνωση της κλινικής της εικόνας. 

Ο αυξημένος δείκτης της Τζωρτζίνας - Τι είπε ο Δ/ντης ΜΕΘ στην ανακρίτρια

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι γιατροί είχαν παρατηρήσει ένα ακόμη σύμπτωμα στην μικρή Τζωρτζίνα που τους είχε προκαλέσει εντύπωση, αυτό της μυδρίασης. 

Η μυδρίαση, δηλαδή η διαστολή της κόρης των ματιών μπορεί να προκληθεί από υπερδόση ουσίας όπως η κεταμίνη ή κάποια παραπλήσια, τη στιγμή όμως που οι γιατροί εκείνη την περίοδο έδιναν στο παιδί φάρμακα που δεν προκαλούσαν τέτοια συμπτώματα, αλλά ακριβώς τα αντίθετα.

Πάτρα παιδιά: «Η Τζωρτζίνα υπέφερε» - Πιθανό να υπήρξε αποστέρηση οξυγόνου

Μετά από τις αποκαλύψεις για την χορήγηση κεταμίνης, ερευνάται πλέον, αν και σε εκείνα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας είχε χορηγηθεί η συγκεκριμένη ουσία. Δεν αποκλείεται επίσης το ενδεχόμενο να είχαν χορηγηθεί στο παιδί κι άλλες ουσίες, αναισθητικές.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταρρέει ο ισχυρισμός για «ιατρικό λάθος» στην κεταμίνη

Ποιες ουσίες ήταν αυτές, πότε χορηγήθηκαν και σε ποια ποσότητα είναι μερικά από τα ερωτήματα για τα οποία αναζητούν απαντήσεις οι αρχές, ενώ οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στους θανάτους των δύο άλλων κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top