Ο αυξημένος δείκτης της Τζωρτζίνας - Τι είπε ο Δ/ντης ΜΕΘ στην ανακρίτρια

Ο γιατρός της Πάτρας είχε καλέσει δύο φορές το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Πριν δύο μέρες, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, κατέθεσε στις αρχές για τη νοσηλεία και τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. 

Πάτρα: «Πολεμήσαμε για την Τζωρτζίνα, αλλά η αγκαλιά μας δεν ήταν μεγάλη»

Δύο σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης φέρεται να ανέφερε στην κατάθεσή του ο γιατρός. Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, ο Δ/ντης της ΜΕΘ ενημέρωσε την ανακρίτρια για περίεργες συμπεριφορές τις οποίες είδε και δύο φορές ειδοποίησε το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η απάντησή του οργανισμού ήταν πως το νοσοκομείο θα έπρεπε να ενημερώσει την τοπική αρχή, κάτι το οποίο φαίνεται πως δεν προχώρησε.  

Το βασικότερό, όμως, είναι πως ο κύριος Ηλιάδης κατέθεσε πως στην Τζωρτζίνα βρέθηκε ένα ένζυμο σε πολύ αυξημένο επίπεδο. Συγκεκριμένα, μία ουσία με το όνομα «τροπονίνη» αντί για το φυσιολογικό επίπεδο που είναι 10, βγήκε 480 σε ιατρική εξέταση που έκανε το παιδί. Ο κύριος Ηλιάδης ζητά να διερευνηθεί κατά πόσο αυτή η μεταβολή της ουσίας προήλθε από κάποιον εξωγενή παράγοντα, όπως για παράδειγμα ο περιορισμός του οξυγόνου. 

Πάτρα παιδιά: «Η Τζωρτζίνα υπέφερε» - Πιθανό να υπήρξε αποστέρηση οξυγόνου

Ο ίδιος εξήγησε στην ανακρίτρια πως τα στοιχεία αυτά είναι πάρα πολύ σοβαρά και πρέπει να ελεγχθούν από τους ειδικούς. 

Σύμφωνα με τον Γρ. Λέων, η τροπονίνη επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργία της ανθρώπινης καρδιάς. «Είναι ένα ένζυμο που έχει μεγάλη ευαισθησία στο μυοκάρδιο. Στα παιδιά, όταν υπάρχει αποστέρηση του οξυγόνου, αυξάνεται αυτός ο δείκτης». 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top