Πάτρα παιδιά: Τι αναφέρουν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας

Πώς η ηπατική ανεπάρκεια μπορεί να σχετίζεται με ασφυκτικό θάνατο;

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας. Εξετάζεται αν τα δυο παιδιά δολοφονήθηκαν και με ποιον τρόπο. Μάλιστα, σήμερα εισαγγελείς παρήγγειλαν νέα ιατροδικαστική εξέταση και για τους δύο θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Το Star εξασφάλισε και παρουσίασε αποκλειστικά τις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, του παιδιού που έφυγε πρώτο από τη ζωή.

Νέα ιατροδικαστική εξέταση για τους θανάτους των 2 παιδιών της Πισπιρίγκου

Στις 14 Μάϊου του 2019, έναν μήνα μετά τον θάνατο της Μαλένας, χημικός-τοξικολόγος που διενήργησε την εξέταση για το 3,5 ετών παιδί ,παραδίδει το πόρισμά του για τυχόν ουσίες.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Star, αναφέρει : 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απάντηση για τις ουσίες που ίσως έδινε στη Τζωρτζίνα 

«Δεν διαπιστώθηκε η παρουσία φαρμάκου ή δηλητηρίου εκ των ανηκόντων στις ερευνηθείσες ομάδες καθώς και οινοπνεύματος»

Έχει αναζητηθεί η κεταμίνη ; 

«Στις τοξικολογικές του 2019 σαφώς κι εδώ φαίνεται πως δεν υπάρχει κάποια εξειδικευμένη αναφορά στην κεταμίνη όμως αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι από τον επανέλεγχο προφανώς των φακέλων αναζητήθηκε εκ νεου μεσω των βιολογικών υγρών που υπήρχαν σε αποθήκη ως back up για κεταμίνη όπου κοινοποιήθηκε πως ήταν αρνητικές», εξηγεί ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου.

Η ιστολογική εξέταση του παιδιού μεταξύ άλλων δείχνει εκφύλιση στο συκώτι. 

«Αν εγώ σου έχω παρατεταμένα το στόμα και το χέρι κλειστό να δημιουργηθεί υποξαιμικό περιβάλλον που οξύ σύμπτωμα μπορεί να σου κάνει κενοτοπιώδη εκφύλιση στο ήπαρ» τονίζει ο Π. Αλεξάνδου. 

«Μέχρι την 13.4.2019 η υγεία του παρουσίαζε βελτίωση, ενώ συνεχίζονταν οι ιατρικές εξετάσεις. Στις 18.05 της ίδιας ημέρας απεβίωσε με πιθανή αιτία την καρδιακή ανακοπή», αναφέρει επίσης η ιατροδικαστική εξέταση.

Το μυστήριο με το πανάκι που «βρέθηκε στο χέρι της Μαλένας» 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αποκαλύψει ότι στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν , η Μαλένα κρατούσε ένα πανάκι. Της το πήρε όταν το παιδί λιποθύμησε και πήγε να φωνάξει τους γιατρούς. Ωστόσο, όπως έλεγε, όταν επέστρεψε βρήκε το πανάκι στα χέρια της μικρής.  

Ακολουθεί η συζήτηση της Ρούλας με την Τατιάνα Στεφανίδου στις 17/3: 

T.Σ:Σε τι κατάσταση ήταν το παιδί τότε; Επικοινωνούσε με το περιβάλλον; 

Ρ.Π: Όχι ημιλιπόθυμη. Λιποθυμική μάλλον. 

Τ.Σ: Της πήρες λες το πανάκι που είχες στα χέρια της.

Ρ.Π: Ναι ναι το νάνι της.

Τ.Σ: Φωνάζεις τους γιατρούς στη συνέχεια και λες οτι επιστρέφεις και τη βλέπεις σε πλάγια θέση να κρατά και πάλι το πανάκι στα χέρια. 

Ρ.Π: Ακριβώς αυτό μου έκανε και εμένα  περιέργεια. Ότι πως γίνεται να τη βρίσκουμε πάλι με τα πανάκια. Αφού το λέω και στην κατάθεση μου, αναρωτιέμαι γι’ αυτό το πράγμα. 

Τ.Σ: Για να το πάρει σημαίνει ότι σηκώθηκε το παιδί. 

Ρ.Π: Αυτό είπα κι εγώ. Μα πως σηκώθηκε; αυτό τους αναρωτιόμουνα κι εγώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top