Πάτρα: «Νιώθω ήρεμος. Η Τζωρτζίνα να είναι το τελευταίο παιδί»

Η κρίσιμη κατάθεση του γιατρού της εννιάχρονης - Το βίντεο που παρέδωσε

Οι δηλώσεις του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη κατά την είσοδό του στην ανακρίτρια - Βίντεο από την «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Κρίσιμα στοιχεία για τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας έδωσε σήμερα με την κατάθεση του στην ανακρίτρια της υπόθεσης, ο εντατικολόγος, διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, που παρακολουθούσε το παιδί.

Πάτρα: «Πολεμήσαμε για την Τζωρτζίνα, αλλά η αγκαλιά μας δεν ήταν μεγάλη»

Ο κ. Ηλιάδης κλήθηκε σε κατάθεση από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η οποία έχει καλέσει όλους τους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που είχαν φροντίσει το κορίτσι, που σύμφωνα με την δικογραφία δολοφονήθηκε από την μητέρα του.

Κατερινόπουλος: «Έρχονται συλλήψεις και δε θα είναι μόνο τρεις»

Η κατάθεση του κ. Ηλιάδη διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες με τον ουσιώδη για την ανάκριση μάρτυρα να δηλώνει εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ότι νιώθει ήρεμος και ότι άσκησε το χρέος του ως ιατρός. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός παρέδωσε στα χέρια των Αρχών ένα βίντεο από τη νοσηλεία της 9χρονης.

Πάτρα: Ανοίγει ο τάφος της Τζωρτζίνας για να κατασχεθεί το τάμπλετ

Η συμβολή του κ. Ηλιάδη στην ανάκριση θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς είναι αυτός και η ομάδα του που είχαν δώσει έναν τεράστιο αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα, όταν είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο στο Ρίο, όπου παρέμεινε περίπου τέσσερις μήνες, μετά την αιφνίδια πρώτη καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Πάτρα - γιατρός Τζωρτζίνας

Ο κ. Ηλιάδης ήταν ο πρώτος επιστήμονας, που μετά τον θάνατο της Τζωτρζίνας απευθύνθηκε στις αρχές παραδίδοντας υλικό που είχε ληφθεί από την νοσηλεία του παιδιού. Ο εντατικολόγος, με αφορμή τα «αιφνίδια δυσεξήγητα επεισόδια» της εννιάχρονης φέρεται να είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στο δωμάτιο νοσηλείας, όπου βρισκόταν το παιδί μαζί με την κατηγορουμένη, έχοντας παράλληλα προτείνει στην Ρούλα Πισπιρίγκου να βιντεοσκοπεί τους σπασμούς, που τους έλεγε η μητέρα ότι έκανε το παιδί.

Πάτρα: «Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση»

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του στην ανακρίτρια ο κ. Ηλιάδης δήλωσε:

Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Ας είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι.

Κατά την είσοδο του στα δικαστήρια ο εντατικολόγος αναφέρθηκε συγκινημένος, με δηλώσεις του, στην 9χρονη, λέγοντας: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από την μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top