Πάτρα: Η δεύτερη νύχτα της Ρούλας στη ΓΑΔΑ – Δεν έχει ομολογήσει τίποτα

Ψυχρή και σκληρή χαρακτηρίζουν τη μητέρα των τριών παιδιών οι αστυνομικοί

Πώς έφτασαν στην 33χρονη οι αρχές

Δεύτερη νύχτα πέρασε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ η 33χρονη μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. 

Ρούλα Πισπιρίγκου

Η 33χρονη πήρε προσθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθεί τη Δευτέρα

Οι αστυνομικοί περιγράφουν μια γυναίκα ψυχρή, χωρίς ίχνος συναισθήματος, που δεν μιλάει πολύ μαζί τους. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποια είναι η μητέρα που φέρεται να σκότωσε την κόρη της

Η 33χρονη κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ και θα παραμείνει εκεί έως τη Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε κι έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί. 

Κατερινόπουλος: Έγκλημα του αιώνα στην Ευρώπη το έγκλημα της Πάτρας

Σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιεί καρτοτηλέφωνο από το οποίο επικοινωνεί με πρόσωπα από το οικογενειακό της περιβάλλον. Χθες άλλωστε την επισκέφθηκαν η μητέρα και η αδελφή της και της πήγαν λίγα ρούχα, εμφιαλωμένο νερό, χρήματα και τηλεκάρτες.

Πάτρα: Γιατί δεν ομολογεί;

Προς το παρόν η Ρούλα δεν έχει ομολογήσει τη δολοφονία της Τζωρτζίνας κι επιμένει είναι αθώα. 

Πάτρα: Παραιτήθηκε και ο νέος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αστυνομικές πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι η 33χρονη πίστευε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για να «δέσουν» την υπόθεση και πως οι αστυνομικοί μπλόφαραν. 

33χρονη Πάτρα δικαστήρια

Η 33χρονη δεν έχει ομολογήσει τίποτα 

Η σκληρή της στάση φάνηκε και στη σύντομη συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν. 

Κατηγορούμενη: Με ποια ιδιότητα έχω έρθει;
Αστυνομικός: Ύστερα από το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος σου για τον θάνατο της κόρης σου.
Αστυνομικός: Είναι κάτι που θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;
Κατηγορούμενη: Εγώ ψέματα για τον θάνατο της κόρης μου, δεν μπορώ να πω.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν γνωρίζει τι είναι η κεταμίνη και πως την ώρα που της χτυπούσαν οι αστυνομικοί την πόρτα στην Πάτρα, εκείνη έψαχνε στο google να δει τι είναι η συγκεκριμένη ουσία. 

Πάτρα: Ο παππούς των παιδιών εργάζεται σε φαρμακαποθήκη

Χωρίς την ομολογία της παραμένει το βασικό ερώτημα ως προς το κίνητρο της δολοφονίας του παιδιού. Αναπάντητο επίσης είναι και το ερώτημα αν κάποιος τη βοήθησε για να προμηθευτεί την κεταμίνη, με την οποία κατηγορείται ότι δηλητηρίασε το ίδιο της το σπλάχνο. 

αστυνομικοί και 33χρονη στα δικαστήρια

Οι αστυνομικοί περιγράφουν την 33χρονη ως ψυχρή και χωρίς κανένα συναίσθημα

Πάντως οι δικαστικές αρχές αναφέρουν πως η υπόθεση είναι «δεμένη» και πως υπάρχουν τα αδιάσειστα εκείνα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή της Ρούλας. 

Πάτρα: Τι αναφέρει η τοξικολογική εξέταση για την Τζωρτζίνα

Η τοξικολογική εξέταση της Τζωρτζίνας αποδεικνύει ότι το παιδί είχε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. 

Πρώτο θέμα σε ξένα ΜΜΕ το έγκλημα στην Πάτρα: «Μητέρα σκότωσε την κόρη της»

«Ο θάνατος επήλθε συνέπεια θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. Στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση, 6,5mg ανά ml αίματος.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσεις η κεταμίνη είναι από 5 έως 20 λεπτά. Επίσης έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα», αναφέρει.

Πάτρα: «Δεν έχετε δει ακόμα το μεγάλο επεισόδιο

Σοκ έχει προκαλέσει επίσης η αποκάλυψη των γιατρών που εξέτασαν τη Τζωρτζίνα, ότι η κατηγορούμενη είχε προαναγγείλει κατά κάποιον τρόπο τον θάνατο του παιδιού. 

δικαστήρια Πάτρα

Θα επανεκεταστούν και οι θάνατοι των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας 

Συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου 2022, μία μέρα πριν από το θάνατο της Τζωρτζίνας, το παιδί είχε ένα ακόμα επεισόδιο. 

Όταν οι γιατροί έφτασαν στον θάλαμο άκουσαν τη μητέρα με ιδιαίτερη ψυχρότητα να τους λέει:

Πάτρα: Ο λόγος που παραιτήθηκε ο Λύτρας

«Αυτά τα επεισόδια που είδατε, δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα», προβλέποντας ουσιαστικά το μεγάλο επεισόδιο του παιδιού που τελικά συνέβη την επομένη και οδήγησε στον θάνατο του.

Πλέον οι αρχές, αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί είναι πεπεισμένοι πως η γυναίκα βασάνιζε συστηματικά το παιδί της, καθώς 15 μέρες μετά τον θάνατο της αδελφούλας του της Ίριδας και μέχρι τη μέρα που πέθανε είχε πάθει εννέα επεισόδια. Σε ένα από αυτά μάλιστα, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, ουσιαστικά πέθανε, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν μετά από 55 λεπτά. 

Γρηγόρης Λέων: «Η Τζωρτζίνα υπέφερε πριν τον θάνατό της»

Προφανώς, αυτό που συμπεραίνεται τώρα είναι ότι δοκίμαζε στο παιδί ποια μπορεί να είναι η θανατηφόρα δόση της κεταμίνης. Γιατροί από χθες αναφέρουν ότι η χορήγηση υψηλής δόσης κεταμίνης προκαλεί, ταχυκαρδία, βραδυκαρδία, κρίσεις επιληψίας, παραισθήσεις, αίσθημα ασφυξίας, όλα δηλαδή τα συμπτώματα που είχε περιγράψει η μητέρα στη συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Πάτρα: Προβληματισμό προκαλεί η στάση του πατέρα

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι αστυνομικοί και με τη στάση του πατέρα των τριών παιδιών, ο οποίος μέχρι τη σύλληψη της εν διαστάσει συζύγου του, την υποστήριζε με σθένος. 

Πάτρα: Πέρασε από το σπίτι ο πατέρας των παιδιών - Δηλώνει «σοκαρισμένος»

Μετά τις εξελίξεις δεν έχει εμφανιστεί πουθενά, δεν έχει κάνει την οποιαδήποτε δήλωση και δεν έχει έρθει σε επαφή με την πρώην σύζυγό του. Οι αρχές «ζυγίζουν» τις αντιδράσεις τους και παρακολουθούν με προσοχή τη συμπεριφορά του, που έχει εγείρει ερωτήματα. 

Πάτρα: Ανοίγουν και πάλι οι υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας

Την ίδια ώρα οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι σε εξέλιξη, καθώς υπάρχουν οι θάνατοι της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021, τα αίτια των οποίων παραμένουν ένα μυστήριο. 

Πάτρα: «Πιθανότερο σενάριο ο ασφυκτικός θάνατος στα άλλα δύο παιδιά»

Για τους δύο αυτούς θανάτους έχει συνταχθεί δικογραφία, όμως οι υποθέσεις θα επανεξεταστούν για να διαπιστωθεί αν και αυτοί οι θάνατοι είναι εγκληματική ενέργεια. 

Υπενθυμίζεται πως η άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών υπό τον έγκριτο επιστήμονα κ. Καρακούκη, ερευνά την υπόθεση θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας , που ήταν και το πρώτο κοριτσάκι που κατέληξε ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top