Πάτρα: «Πιθανότερο σενάριο ο ασφυκτικός θάνατος στα άλλα δύο παιδιά»

«Θα αποδειχθεί η εγκληματική ενέργεια» λέει ο Γ. Λέων στο Star

Ο Πρόεδρος Ιατροδικαστών Ελλάδος, Γρηγόρης Λέων, ήταν από τους πρώτους που μίλησαν ανοιχτά για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, της 9χρονης από την Πάτρα που δολοφονήθηκε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης. 

Πάτρα: Παραιτήθηκε και ο νέος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μετά τη σύλληψη και την άσκηση ποινικής δίωξης στη μητέρα για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, οι αρχές ερευνούν εξονυχιστικά τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας. 

«Θα στηριχτούμε στα δεδομένα και τα ευρήματα. Παρά τις αστοχίες που έγιναν στην ιατροδικαστική έκθεση του πρώτου παιδιού που πέθανε, τα δεδομένα από τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις είναι σωστά. Είμαι βέβαιος πως οι έμπειροι συνάδελφοι θα επαναξιολογήσουν τα ευρήματα και θα έχουμε μία ξεκάθαρη αιτία θανάτου στο πρώτο παιδί, ενώ στο δεύτερο παιδί  η ιατροδικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση θα καταθέσει και θα εξηγήσει τον "μηχανισμό θανάτου" του παιδιού, ξεκλειδώνοντας έτσι την υπόθεση» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γρηγόρης Λέων. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποια είναι η μητέρα που φέρεται να σκότωσε την κόρη της

Ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν έχει βρεθεί κεταμίνη στις τοξικολογικές εξετάσεις του πρώτου παιδιού, της μικρής Μαλένας που πέθανε το 2019. 

«Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί η εγκληματική ενέργεια και στα δύο πρώτα παιδιά»

«Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το τελευταίο παιδί ήταν το μεγαλύτερο σε ηλικία και είχε ένα σωματότυπο που θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να καταλήξει από ασφυκτικό θάνατο. Όπως φαντάζεστε κάτι τέτοιο δε θα ήταν δύσκολο για το τριών ετών παιδί ή και το βρέφος» είπε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Λέων.

Πάτρα: Η δικογραφία για την Τζωρτζίνα - Τι έλεγε η Ρούλα στους γιατρούς

Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις στα πρώτα δύο παιδιά φαίνεται πως είναι ορθές, απλά πρέπει να επαναξιολογηθούν, γι΄αυτό και δε θα χρειαστεί η εκταφή τους. «Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί η εγκληματική ενέργεια. Εκτιμώ ότι το πιθανότερο σενάριο για τα δύο πρώτα παιδιά είναι ο ασφυκτικός θάνατος» δηλώνει ο Γ. Λέων. 

Όσο για τις δηλώσεις της μητέρας, ο ιατροδικαστής δηλώνει πως «Αν τις προσέξει κάποιος, θα αντιληφθεί αμέσως για το τι είδους θάνατο μιλάμε»

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top