Πάτρα: Η δικογραφία για την Τζωρτζίνα - Τι έλεγε η Ρούλα στους γιατρούς

«Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη» - To μονόκλινο και οι κάμερες

Το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα για όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (31/3/22)

Καθέ λεπτό που περνά έρχονται στο «φως» όλο και περισσότερα στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από την Πάτρα και τη σύλληψη της μητέρας της. 

Η 9χρονη πέθανε μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις της έδειξαν πως της χορηγήθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης

Αδερφή Ρούλας Πισπιρίγκου: Υπόδειγμα μάνας, τη στηρίζουμε μέχρι τέλους

Η μητέρα του κοριτσιού ήταν από την πρώτη στιγμή η κεντρική ύποπτη, καθώς ήταν η μόνη που ήταν 24 ώρες το 24ωρο μαζί  με το παιδί. Από το διαβιβαστικό της δικογραφίας, προκύπτει πως η Ρούλα κάθε φορά που συνόδευε τη κόρη της σε δημόσιο νοσοκομείο ζητούσε πάντα ένα μονόκλινο δωμάτιο και ρώταγε αν υπάρχουν κάμερες σε αυτό, με τη δικαιολογία ότι ήθελε να γνωρίζει αν μπορεί να αφήνει με ασφάλεια τα πράγματά της, χωρίς να κινδυνεύει από κλοπές.

«Έδωσες κεταμίνη στο παιδί;» - Ο διάλογος της Ρούλας με τους αστυνομικούς

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η Τζωρτζίνα είχε εννέα επεισόδια από τον Απρίλιο του 2021 έως και την ημέρα που κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου του 2022. Όλα τους ήταν πλήρως αιφνίδια και οι γιατροί δεν μπορούσαν να δώσουν καμία εξήγηση.

Η Τζωρτζίνα είχε πάντα επεισόδια σε δημόσια νοσοκομεία και όχι σε θαλάμους ΜΕΘ, ενώ η μητέρα της φέρεται να είχε πει στους γιατρούς, μία μέρα πριν καταλήξει η κόρη της: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη»

Μάλιστα, είχε ζητήσει να χορηγεί η ίδια τα φάρμακα στο παιδί της μέσω γαστροστομίας. 

Το χρονικό του θανάτου της Τζωρτζίνας και τα επεισόδια εκτός ΜΕΘ

Τα αιφνίδια επεισόδια της Τζωρτζίνας ξεκινούν στις 8 Απριλίου του 2021. Είκοσι μέρες πριν είχε πεθάνει το νεότερο παιδί της οικογένειας, η μικρή Ίριδα, η οποία σε ηλικία 6 μηνών βρέθηκε νεκρή μέσα στην κούνια της. 

Η μητέρα από την Πάτρα εισερχόμενη σήμερα στα δικαστήρια «Ευελπίδων»

Μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και ζήτησε να ανοίξει ο ιατρικό φάκελος του παιδιού. Όλα τα επεισόδια που είχε παρουσιάσει είχαν αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις είχε χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ο βηματοδότης. 

Στις 21/1/22 η Τζωρτζίνα εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών, όπου παρέμεινε για 12 ώρες. Μετά επέστρεψε στην Παιδιατρική κλινική, αλλά μέσα σε 24 ώρες εκδήλωσε τέσσερα μικρά επισόδια, τα οποία υποχώρησαν. Έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να ξαναβάλουν το παιδί στη ΜΕΘ για 36 ώρες. Όταν βγήκε και πάλι από την εντατική, το κοριτσάκι εμφάνισε νέο επεισόδιο μέσα σε 24 ώρες, ενώ είχε συμπτώματα άπνοιας, αποκορεσμού, κυάνωσης και βραδυκαρδίας.

«Αν ήθελε τον Μάνο δε θα σκότωνε τη Τζωρτζίνα», λέει η μητέρα της Ρούλας

Στις 26 Ιανουαρίου αποφασίστηκε το παιδί να διακομισθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας προκειμένου να διερευνηθούν αυτά τα επεισόδια που παρουσίαζε. Το πρώτο 24ωρο που βρισκόταν εκεί δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο. Την δεύτερη μέρα της νοσηλείας της, όμως, παθαίνει ένα επεισόδιο διάρκειας 3,5 λεπτών, το οποίο οι γιατροί κατάφεραν ξανά να αντιμετωπίσουν. Το τελευταίο 24ωρο της σύντομης ζωής της εμφανίζει πολλά μικρά επεισόδια, τα οποία την οδήγησαν εκ νέου στη ΜΕΘ. Διασωληνώθηκε, αλλά λίγο αργότερα κατέληξε. 

H συμπεριφορά της Ρούλας πριν και μετά τον θάνατο του τελευταίου της παιδιού

Οι καταθέσεις των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού ήταν διαφωτιστικές σχετικά με τη συμπεριφορά της 33χρονης όσο βρισκόταν το παιδί της στο νοσοκομείο. 

Μητέρα Πάτρα: Οι αναρτήσεις για τη Τζωρτζίνα πριν και μετά τον θάνατό της

Μία νοσοκόμα δήλωσε στην αστυνομία πως η μητέρα μετά τα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα αναζητούσε νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια κατά τη διάρκεια του τελευταίου επεισόδίου της 9χρονης έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι η κάτι άλλο. Η 33χρονη κατηγορουμένη πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν, δε, η νοσηλεύτρια αντιλήφθηκε ότι το παιδί εμφάνισε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού. Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο, είδαν την 9χρονη να έχει εμφανίσει κυάνωση, ενώ παρατήρησαν ότι  το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν παρόλο που είχαν πέσει οι σφυγμοί του παιδιού. Μετά από λίγο, το παιδί έχασε τη μάχη με τη ζωή, ενώ η μητέρα παρέμενε απόλυτα ψύχραιμη.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top