«Έδωσες κεταμίνη στο παιδί;» - Ο διάλογος της Ρούλας με τους αστυνομικούς

Τι λέει ο δικηγόρος της μητέρας, Νίκος Ιωάννου

Μετά από την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα από την υπεράσπιση της 33χρονης μητέρας που κατηγορείται για τη δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της, όπως έγινε γνωστό ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Ιωάννου. 

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» είπε ότι δε γνώριζε για την παραίτηση του κ. Λύτρα και ότι δέχθηκε μια κλήση σήμερα το πρωί από την οικογένεια της κατηγορούμενης, η οποία του ζήτησε να την αναλάβει. 

Μητέρα Πάτρα: Οι αναρτήσεις για τη Τζωρτζίνα πριν και μετά τον θάνατό της

«Δεν έχω προλάβει να της μιλήσω καθόλου. Δεν κατάφερα να τη συναντήσω πριν μπει στην ανακρίτρια. Θα την επισκεφθώ στη ΓΑΔΑ και θα συνομιλήσω μαζί της για να δω αν επιθυμεί και η ίδια να την εκπροσωπήσω», είπε ο κ. Ιωάννου. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατή τη μεταγωγή της στην Ευελπίδων, καλύπτει το πρόσωπό της φορώντας κουκούλα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατή τη μεταγωγή της στην Ευελπίδων, καλύπτει το πρόσωπό της φορώντας την κουκούλα του μπουφάν της

Αναγνώρισε, επίσης, το εξαιρετικό κοινωνικό ενδιαφέρον που έχει αυτή η υπόθεση, αλλά επεσήμανε ότι ακόμα και για τα πιο ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να επικρατήσει ένας νομικός πολιτισμός, ο οποίος και ορίζει ότι κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα υπεράσπισης. 

Πάτρα: Πληροφορίες ότι ο πατέρας των παιδιών εργαζόταν σε φαρμακαποθήκη

Η ανάρτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους γονείς της Άννυ

Τραγική ειρωνεία: Ο κ. Ιωάννου είχε αναλάβει επίσης την υπεράσπιση της μητέρας της μικρής Άννυ, η οποία δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα. Τότε μάλιστα η 33χρονη είχε κάνει μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook, στην οποία καταριόταν τους γονείς της Άννυ. 

«Να πεθάνετε μάνα και πατέρας μαζί… άλλοι άνθρωποι προσπαθούν χρόνια να κάνουν ένα παιδί στην αγκαλιά τους κι εσείς σκοτώσατε μια ψυχούλα. Πρεζόνια, ανάξιοι γονείς, μην κάνετε παιδιά, ρε, αν δεν τα θέλετε. Ο Θεός να σας τιμωρήσει εύχομαι», είχε γράψει η κατηγορούμενη τότε. 

Πάτρα: «Δεν έδωσα κεταμίνη στο παιδί μου»

Η Ρούλα μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει τη δολοφονία της Τζωρτζίνας για την οποία κατηγορείται. Σήμερα πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθεί της Δευτέρα στις 12:00.

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα είχε δει τον θάνατο της Ίριδας»

Χθες, όταν μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ αρνήθηκε τα πάντα. 

Η συνομιλία που είχε με τους αστυνομικούς ήταν η εξής:

Κατηγορούμενη: Με τι ιδιότητα με φέρατε εδώ; Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;
Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
Κατηγορούμενη: Όχι, δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
Κατηγορούμενη: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, googlαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.

Πάτρα: Η συμπεριφορά της 33χρονης στη ΓΑΔΑ

Αυτό το βλέμμα είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταφορά της στην Ευελπίδων

Αυτό το βλέμμα είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταφορά της στην Ευελπίδων

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, στη ΓΑΔΑ οι αστυνομικοί έπιασαν την κουβέντα στην κατηγορούμενη για την οποία είπαν ότι δεν είναι καθόλου χαζή. 

Πάτρα: Η Ρούλα στα δικαστήρια με κουκούλα κι αλεξίσφαιρο - «Βρώμα, φόνισσα»

Όταν ξεκίνησε από την Πάτρα έδειχνε να είναι φοβισμένη, ωστόσο έδειχνε συνεργάσιμη, επικοινωνιακή και ελάχιστες φορές έσκυψε το κεφάλι της. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς το γεγονός ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη δική της κατάσταση και όχι στο παιδί της. 

Όσον αφορά στο κίνητρο, παραμένει ακόμh άγνωστο, ενώ δεν έχει βρεθεί ο τρόπος που προμηθεύτηκε την κεταμίνη. 

Πάτρα: Η ανακοίνωση του δικηγόρου Λύτρα για την παραίτηση-Τι είπε στον Μάνο

Η 33χρονη, φτάνοντας στη ΓΑΔΑ και συνειδητοποιώντας τις ραγδαίες εξελίξεις, ζήτησε να μιλήσει τόσο με τον εν διαστάσει σύζυγό της, όσο και με τη μητέρα και την αδελφή της. Όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη. 

Πάτρα: Πιθανότατα χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί από το στόμα

Όσον αφορά στον τρόπο που χορήγησε η 33χρονη την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα αυτό θα μπορούσε να γίνει ενδοφλέβια, από το στόμα ή εισπνεόμενη. 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τον χρόνο θανάτου του παιδιού, κατά πάσα πιθανότητα χορήγησε την κεταμίνη από το στόμα και μέσα σε 20 λεπτά το παιδί είχε φύγει από τη ζωή. 

Πάτρα: «Έκανε δοκιμές στο παιδί για να βρει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης»

Δεν αποκλείεται να είχε χορηγήσει στη μικρή τη συγκεκριμένη ουσία και στο παρελθόν, αφού το άτυχο αγγελούδι «πέθανε δύο φορές», τη μία στην Πάτρα, όπου οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν μετά από 55 λεπτά και την άλλη στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Τη μοιραία μέρα, μάλιστα, η μητέρα ειδοποίησε τη νοσοκόμα στις 14:30 και η ώρα θανάτου ήταν 15:50.

Από τις τοξικολογικές προέκυψε επίσης ότι στο παιδί χορηγήθηκαν 6 mg ανά λίτρο αίματος, ποσότητα, που σύμφωνα με ιατροδικαστές μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα. 

Πάτρα: Πώς έφτασαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι καθοριστικές για την επίλυση του γρίφου ήταν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι τους έδωσαν να καταλάβουν ότι έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί, ενώ δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς πέθανε. 

«Βρε, καλώς τη Ρούλα»: Οργή στο Twitter για τη μάνα των παιδιών στην Πάτρα

Εξαιρετικά χρήσιμη ήταν η κατάθεση μιας νοσοκόμας, η οποία είπε: «Η συμπεριφορά της μητέρας την ώρα που ήρθε να μας ενημερώσει για το επεισόδιο της Τζωρτζίνας ήταν μη αναμενόμενη. Ήταν υποτονική, έκανε αργές κινήσεις, νωχελικές. Όχι δηλαδή μιας μάνας που χάνει το παιδί της. Θεωρούσα ότι ήθελε να μας ζητήσει ένα σεντόνι για το παιδί καθώς ήταν ιδιαίτερα κινητικό».

 Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν ευρήματα, πιθανόν στο ήπαρ, τα οποία ενισχύουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών.

Πάτρα: Τι ζήτησε από τη μητέρα της η 33χρονη – Θα την επισκεφθεί στη ΓΑΔΑ

«Από εδώ και πέρα, ό,τι χρειαστεί να ψάξουμε, θα μας το πει η Εισαγγελία», αναφέρουν χαρακτηριστικά για το τι μέλλει γενέσθαι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top