Πάτρα: Η ανακοίνωση του δικηγόρου Λύτρα για την παραίτηση-Τι είπε στον Μάνο

Στην ανακρίτρια η σύγχρονη «Μήδεια», χωρίς τον Απόστολο Λύτρα

Τι είπε η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, όταν είδε τους αστυνομικούς έξω από την πόρτα της - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών της Πάτρας, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Απόστολος Λύτρας, παραιτήθηκε.

Σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος αναφέρει:

Ανέλαβα  την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και  τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονεις, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση,  κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης  από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.      

Νωρίτερα, η Ζήνα Κουτσελίνη είχε καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του και της επιβεβαίωσε ότι αποσύρεται από την υπόθεση. Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε τηλεφωνικά με τον πατέρα των παιδιών, Μάνο, του εξήγησε τους λόγους της παραίτησης ενώ τον συμβούλευσε να αναζητήσει κάποιον άλλο συνάδελφό του για να αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας. «Τα στοιχεία είναι πολύ σοβαρά για να υποστηρίξω την υπόθεση», φέρεται να είπε. 

Στην ανακρίτρια η σύγχρονη «Μήδεια», χωρίς τον Απόστολο Λύτρα

Η σύγχρονη «Μήδεια», η οποία παρουσιάστηκε ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, κατηγορείται ήδη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του εννιάχρονου κοριτσιού, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας που πέθανε σε ηλικία 3,5 ετών τον Απρίλιο του 2019 και της μόλις έξι μηνών Ίριδας που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2021.

Πάτρα: Είχε συνεργούς η Ρούλα; Στο «κάδρο» δύο συγγενείς της

Η 33χρονη συνελήφθη χθες, αφότου το ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ επιβεβαίωσε την ύπαρξη της ουσίας κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας σε ποσότητα τέτοια που προκάλεσε τον θάνατό της. 

Τι είναι η κεταμίνη

Η κεταμίνη είναι μια άκρως τοξική ουσία που χορηγείται κυρίως για την αναισθησία ζώων και έχει νοσοκομειακή χρήση. Μπορεί όμως να βρεθεί και στη μαύρη αγορά, καθώς σε μικρές δόσεις και υπό τη μορφή σκόνης χρησιμοποιείται από τοξικοεξαρτημένους. 

Κεταμίνη: Τι είναι, πότε χορηγείται και πότε μπορεί να προκαλέσει θάνατο

Την έρευνα έχει αναλάβει πλέον η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Α. Ελευθεριάνος, έχοντας μελετήσει τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της μητέρας για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από την ανακρίτρια την έκδοση εντάλματος σε βάρος της νεαρής γυναίκας. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αίτημα για έκδοση εντάλματος βασίστηκε στο σκεπτικό πως «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις και άλλους».

Κατερινόπουλος στο Star: «Θα ομολογήσει πώς θανάτωσε και τα άλλα παιδιά»

Σε κάθε περίπτωση, η δικογραφία σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι «δεμένη» και τα στοιχεία επαρκή σχετικά με την ποινική ευθύνη της μητέρας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top