Πάτρα: Είχε συνεργούς η Ρούλα; Στο «κάδρο» δύο συγγενείς της

Αμίλητη στα κρατητήρια - Η πρώτη της νύχτα στη ΓΑΔΑ

Όσα είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος για τη σύλληψη της Ρούλας και την ουσία κεταμίνη. Πώς το τμήμα Ανθρωποκτονιών έφτασε στη λύση του γρίφου με τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δύο πρόσωπα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της μητέρας των παιδιών από την Πάτρα έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών, μετά από τη σύλληψη της 33χρονης για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας. Ερευνάται επίσης αν είχε γίνει με τον ίδιο τρόπο η ανακοπή του παιδιού τον Απρίλιο του 2021, καθώς και άλλα προβλήματα που είχε υποστεί τον τελευταίο χρόνο. 

Όπως είπε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος, αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, καθώς βρισκόμαστε στην «αρχή του τέλους».

Κατερινόπουλος στο Star: «Θα ομολογήσει πώς θανάτωσε και τα άλλα παιδιά»

«Δεν αποκλείω την κάλυψη από άτομο του στενού της περιβάλλοντος, τουλάχιστον σε έναν θάνατο. Πιστεύω πως θα διερευνηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να αναζητηθεί και από πού αγόρασε το δηλητήριο.

Πάτρα: Πώς «έδεσαν» την υπόθεση οι αρχές

Στις αρχές Μαρτίου οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών πληροφορήθηκαν ότι στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας βρέθηκε πολύ μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, σε αναλογία 6 ml ανά λίτρο αίματος, που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού.

Κεταμίνη: Τι είναι, πότε χορηγείται και πότε μπορεί να προκαλέσει θάνατο

Αμέσως ξεκίνησαν μια έρευνα με επίκεντρο την 33χρονη μητέρα, τους πιθανούς συνεργούς της και φόντο τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών. 

Αυτό που ήξεραν εξ αρχής είναι πως ό,τι συνέβη έγινε μια ώρα πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Έτσι επικεντρώθηκαν στους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων, από τους οποίους πήραν τη διαβεβαίωση ότι δεν είχαν χορηγήσει κεταμίνη στο παιδί. 

Αποκάλυψη Star: Τα πρώτα λόγια της Ρούλας όταν είδε τους αστυνομικούς

Μετά από αυτό και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την τελευταία ώρα της ζωής της Τζωρτζίνας βρισκόταν στο μονόκλινο δωμάτιό της μόνο η μητέρα της, η υπόθεση «κλείδωσε».

Αυτό που έμενε να διαπιστωθεί ήταν η ποσότητα της κεταμίνης που χορηγήθηκε στη μικρή, πληροφορία που έδωσε χθες το ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ.

Πάτρα: Η πρώτη αντίδραση του Μάνου για τη σύλληψη της Ρούλας

Ο καθηγητής Τοξικολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ν. Ράικος, τεκμηρίωσε ότι η κεταμίνη ήταν στο ανώτατο επίπεδο 3, δηλαδή ήταν μια θανατηφόρα δόση για το παιδί. Ο θάνατος επήλθε σε 5 – 20 λεπτά και σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ήταν βασανιστικός για το αγγελούδι, καθώς του προκάλεσε αναπνευστική καταστολή. 

Πάτρα: Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Πλέον τέσσερα ερωτήματα ζητούν επιτακτικά απάντηση.

  • Είχε συνεργούς η 33χρονη μητέρα;
  • Πώς, από πού και πότε προμηθεύτηκε την κεταμίνη; 
  • Πώς δηλητηρίασε την Τζωρτζίνα; Χρησιμοποιώντας κάποια ένεση ή μέσω της ρινικής οδού, χορηγώντας κάποια εισπνεόμενα στο παιδί;
  • Οι δυο θάνατοι, της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια με κεντρικό πρόσωπο τη μητέρα; Οι πλάκες με αίμα και ιστούς από τα δυο παιδιά είναι στα αρχεία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και θα εξεταστούν εκ νέου.

Πάτρα: Σκληρή η στάση της μητέρας – Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ

Η 33χρονη μητέρα χθες το απόγευμα προσήχθη από το σπίτι της στην Πάτρα και όταν οι αστυνομικοί της ανακοίνωσαν ότι συλλαμβάνεται αρνήθηκε να τους πει το οτιδήποτε. 

Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μητέρα

Της εξήγησαν ότι δε θα απολογηθεί στο Ανθρωποκτονιών και θα πάει στην ανακρίτρια, όμως όταν της ζήτησαν να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις εκείνη δεν είπε το παραμικρό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η 33χρονη περιγράφεται ως σκληρή, αλύγιστη, ανέκφραστη, χωρίς ίχνος μεταμελείας και δίχως να έχει διάθεση να ομολογήσει.

Πάτρα: Ποια είναι η ουσία - αίνιγμα που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα, αντίθετα φέρεται να δηλώνει αθώα. «Δεν σκότωσα εγώ το παιδί μου, είμαι αθώα», φέρεται να λέει συνεχώς στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν τη στάση της αυτή αναμενόμενη. Επειδή μάλιστα υπάρχει φόβος ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της, οδηγήθηκε χθες το βράδυ σε ειδικό χώρο για να περάσει τη νύχτα, όπου επιτηρούσαν την κάθε της κίνηση δύο αστυνομικοί. 

Πάτρα: Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών συνεχίζονται για να εξιχνιαστούν και οι άλλοι δύο θάνατοι, της Μαλένας και της Ίριδας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top