Πάτρα: Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας

«Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά»

Το αναισθητικό κεταμίνη φέρεται να εντοπίστηκε στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας - Βίντεο Mega

Το αναισθητικό κεταμίνη φέρεται να βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας, του παιδιού που «έφυγε» τελευταίο από τα τρία νεκρά αδελφάκια στην Πάτρα.

Πάτρα: «Παρακολουθώ τις εκπομπές, έχω χάσει τον ύπνο μου», λέει η Ρούλα

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live News, η συγκεκριμένη ουσία φέρεται να εντοπίστηκε σε μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό του παιδιού.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία δε χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Πάτρα: Πώς μπορεί να αυξηθεί η τιμή της τροπονίνης

«Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα, όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», ανέφερε ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, μιλώντας στην εκπομπή. «Το συγκεκριμένο αναισθητικό ανήκει στην κατηγορία βραχείας δράσεις. Όταν μιλάμε για θανατηφόρες δόσεις ο θάνατος θα είναι πολύ γρήγορος, εντός μερικών λεπτών», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο, μετά την ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου και έχουν σταλεί.

Πάτρα: Τι λένε οι γιατροί για την ουσία κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι γιατροί είπαν πως η μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Ακόμα, επεσήμαναν πως η ουσία αυτή χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία της διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση. Ωστόσο, τίποτα από τα δύο δε συνέβησαν στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, οπότε είναι σαφείς πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Η κεταμίνη δε πρέπει να χορηγηθεί σε ασθενείς που έχουν σοβαρά προβλήματα με την καρδιά τους, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν ότι δεν είχαν χορηγήσει αυτή την ουσία στο παιδί.

Τι είναι η κεταμίνη 

Η κεταμίνη χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, στην Ελλάδα η κεταμίνη κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα, αλλά μπορεί να υπάρχει και νοσοκομειακή χορήγηση της ουσίας. Ιδιαίτερα τόνισε πως είναι μία ουσία που δεν δίνεται εύκολα σε φαρμακείο, παρά μόνο σε νοσοκομεία και αυτό μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top