Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μητέρα

Για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα, καθώς ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας στη μητέρα των τριών κοριτσιών.

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις - Στην Εισαγγελέα οδηγείται η μητέρα των παιδιών

Πριν από μιάμιση ώρα περίπου, άνδρες της Ασφαλείας προσήγαγαν την 33χρονη μητέρα των παιδιών στην Πάτρα και εντός ολίγων ωρών αναμένεται να οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, μετά από εντολή τoυ εισαγγελέα, Αντώνη Ελευθεριάνου. 

Πάτρα - μητέρα τριών παιδιών

Η Εισαγγελία, που έχει πάρει ήδη στα χέρια της δικογραφία, αναμένεται να την εξετάσει προκειμένου να αποφανθεί για την ποινική της μεταχείριση, εάν δηλαδή η προσαγωγή μετατραπεί σε σύλληψη ή όχι. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελεας ζητά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή, με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδι σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Πάτρα: Μεγάλη ποσότητα κεταμίνης βρέθηκε στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Σημειώνεται ότι νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι στις τοξικολογικές εξετάζεις της 9χρονης που «έφυγε» τελευταία από τη ζωή, εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης. Η συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία φέρεται να μην είχε χορηγηθεί από τους γιατρούς του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύτηκε το παιδί.

Τι είναι η κεταμίνη 

Η κεταμίνη χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Χαράλαμπο Κούτση, στην Ελλάδα η κεταμίνη κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα, αλλά μπορεί να υπάρχει και νοσοκομειακή χορήγηση της ουσίας. Τόνισε, δε, πως είναι μία ουσία που δε δίνεται εύκολα σε φαρμακείο, παρά μόνο σε νοσοκομεία και αυτό μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

«Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά. Το συγκεκριμένο αναισθητικό ανήκει στην κατηγορία βραχείας δράσεις. Όταν μιλάμε για θανατηφόρες δόσεις ο θάνατος θα είναι πολύ γρήγορος, εντός μερικών λεπτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούτσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top