Φωτιά πλοίο: Διασώθηκαν οι δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ από την ΕΜΑΚ

Στο νοσοκομείο Κέρκυρας 10 τραυματίες - Η κατάσταση της υγείας τους

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση εντοπισμού των 11 αγνοούμενων, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο «Euroferry Olympia» σημαίας Ιταλίας στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, σήμερα τα ξημερώματα. 

Φωτιά πλοίο: H ΕΜΑΚ και ομάδα υποβρύχιων αποστολών στον απεγκλωβισμό

Πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι διασώθηκαν οι δύο εγκλωβισμένοι οδηγοί που βρίσκονταν στο γκαράζ. Πρόκειται για έναν άνδρα βουλγαρικής καταγωγής κι έναν τουρκικής. Οι δύο άνδρες επικοινωνούσαν με τις αρχές. Φαίνεται πως κατάφεραν να φτάσουν στο κατάστρωμα και από εκεί τους παρέλαβε ελικόπτερο.

Φωτιά πλοίο: Η κατάσταση της υγείας των 10 τραυματιών

Τουλάχιστον 278 άτομα έχουν διασωθεί κι έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας. Δέκα από τους διασωθέντες χρειάστηκε να μεταφερθούν με το ΕΚΑΒ στο Γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας. Πρόκειται για εννιά άνδρες και μία γυναίκα, στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ περιμένουν να παραλάβουν τους διασωθέντες - φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ περιμένουν να παραλάβουν τους διασωθέντες - φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείο, οι έξι από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου. Η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην πνευμονολογική και παθολογική κλινική του νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας. 

«Έβλεπες μόνο καπνούς» - Επιβάτης του πλοίου στην Κέρκυρα μιλά στο star.gr

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.

Εξιτήρια δόθηκαν σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία  ασθενή  με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση  των εξετάσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top