Φωτιά πλοίο: Τρεις Έλληνες ανάμεσα στους αγνοούμενους

Ταυτοποιήθηκαν 278 επιβαίνοντες - Δέκα τραυματίες στο νοσοκομείο

Δεκατέσσερις είναι, μετά από νεότερο απολογισμό, οι αγνοούμενοι από τους επιβαίνοντες στο πλοίο Euroferry Olympia, που έπιασε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και τρειςΈλληνες, ένας Τούρκος, ένας Λιθουανός και εννέα Βούλγαροι. 

 

 

Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, δύο άτομα βρίσκονται εγκλώβισμένα στο φλεγόμενο πλοίο και βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο για να τους προσεγγίσει Super Puma και να τους περισυλλέξει. 

Πρόκειται για έναν οδηγό νταλίκας βουλγαρικής καταγωγής κι έναν άνδρα τουρκικής καταγωγής. Ωστόσο, φαίνεται πως η επικοινωνία μαζί τους είναι δύσκολη και ειδικά ο ένας δεν καταλαβαίνει τις οδηγίες λόγω γλώσσας. Ο ένας εκ των δύο είναι πιθανό να μην είναι εγγεγραμμένος στη λίστα επιβατών του πλοίου.

διασωθέντες στο πλοίο

Διασωθέντες στο πλοίο της ιταλικής λιμενικής αρχής

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 278 επιβάτες από τους 290. Για την ακρίβεια πρόκειται για 277 και έναν λαθρομετανάστη.

Φωτιά πλοίο: Δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ - 11 οι αγνοούμενοι

Φωτιά πλοίο: Δέκα τραυματίες στο νοσοκομείο Κέρκυρας

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, 10 άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας. Τα τρία εξ αυτών έχουν ορθοπεδικά προβλήματα, τρία με δύσπνοια, δύο άτομα με πόνους στο στήθος, ένα με εγκαύματα και τέλος ένα με υψηλό σάκχαρο.

φωτά πλοίο

Οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά στο πλοίο 

«Μας έφεραν άλλους δύο τραυματίες, ένας με μικροτραύματα κι ένας με δύσπνοια, που έχει μεταφερθεί στον παθολογικό, δηλαδή είναι τρεις οι τραυματίες, των οποίων η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία. Περιμένουμε κι ένα παιδάκι δύο μηνών, που μεταφέρεται για προληπτικούς λόγους», είπε στην ΕΡΤ ο διοικητής του νοσοκομείου, Λεωνίδας Ρουμπάτης. 

«Υπάρχει κλιμάκιο στο λιμάνι της Κέρκυρας, για να αξιολογούνται τα περιστατικά μεταξύ των διασωθέντων του «Euroferry Olympia» καθώς είναι πολλοί όσοι πρέπει να εξεταστούν, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρονται όλοι στο νοσοκομείο», κατέληξε ο διοικητής.

Το πλοίο, συνεχίζει να καίγεται από άκρη σε άκρη εννιά ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς και σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης.

φωτιά πλοίο Ηγουμενίτσα

Η ΕΜΑΚ Αθήνας στέλνει δύο εναέριους διασώστες με ελικόπτερο στην Κέρκυρα, ενώ από τα Ιωάννινα μεταβαίνουν έξι διασώστες της ΕΜΑΚ με πλωτό σκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κέρκυρα θα δημιουργηθεί ένας σταθμός βάσης. Στη συνέχεια με ελικόπτερο θα μεταφέρονται ανά ομάδες στο πλοίο για να δουν αν μπορούν να καταρριχηθούν και να ξεκινήσουν την έρευνα του χώρου. 

Φωτιά πλοίο: Από το τρίτο γκαράζ ξεκίνησε η φωτιά

Το  Euroferry Olympia που ανήκει στην εταιρία Grimaldi τυλίχθηκε στις φλόγες ανοικτά της Κέρκυρας, με τη φωτιά να ξεκινά στο γκαράζ νούμερο τρία. 

Φωτιά πλοίο: «Mayday Mayday» - Η στιγμή που ο πλοίαρχος εκπέμπει SOS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

διασωθέντες

278 από τους διασωθέντες έχουν ταυτοποιηθεί και δέκα αγνοούνται

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Φωτιά σε πλοίο: Πληροφορίες για 11 αγνοούμενους στο Euroferry Olympia

Οι διασωθέντες περισυνελέχθησαν από τρία πλωτά και μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα. Οι έρευνες στην θάλασσα συνεχίζονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top