Φωτιά πλοίο: «Mayday Mayday» - Η στιγμή που ο πλοίαρχος εκπέμπει SOS

Οι πρώτες στιγμές της εκκένωσης του πλοίου

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει τις πρώτες δραματικές στιγμές που ο πλοίαρχος του πλοίου Euroferry Olympia εκπέμπει σήμα κινδύνου και δίνει εντολή για την εκκένωσή του. 

Στο βίντεο αυτό, που μετέδωσε το Open, ακούγεται ο πλοίαρχος να φωνάζει από τον ασύρματο «Mayday Mayday» και να ζητά τη συνδρομή παραπλεόντων πλοίων για τη διάσωση των επιβαινόντων.

 

«Φοβάμαι ότι δεν έχουν απεγκλωβιστεί όλοι», λέει επιβάτης του πλοίου

Επιβάτης του πλοίου, νωρίς το πρωί, μιλώντας στο Mega, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τυχόν εγκλωβισμένους στο φλεγόμενο πλοίο. 

φωτιά πλοίο

Το πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες - epirus.tv

«Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ», ανέφερε.

Πάντως, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, δήλωσε ότι «οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς, καθώς υπήρξε σχέδιο διάσωσης μέσα στο πλοίο που εφαρμόστηκε επιτυχώς. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν άμεσα σε ναυαγοσωστικές λέμβους του πλοίου, ενώ δύο οχηματαγωγά πλοία που έχουν φύγει από το λιμάνι της Κέρκυρας φτάνουν στο σημείο για να επιβιβάσουν τους επιβάτες».

Αυτή την ώρα στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών, καθώς τους αναμένει κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορωνοϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.

Πλοίο: Δεν ξέρουν ακόμα τα αίτια της φωτιάς

Η φωτιά ξέσπασε στο 3ο κατάστρωμα, όπου ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και φορτηγά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. 

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Πρίντεζι και η φωτιά ξεκίνησε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του, ενώ βρισκόταν βόρεια της Ερεικούσσας. 

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, ένα σκάφος ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ, δύο ελικόπτερα της Π.Α., καθώς και ένα ελικόπτερο του Π.Ν., και η φρεγάτα «Ύδρα».

Επίσης στην περιοχή έσπευσαν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ.

Όμως, όπως είπε ο πλοίαρχος, η φρεγάτα δεν επιτρέπει σε παραπλέοντα πλοία να προσεγγίσουν το φλεγόμενο πλοίο, καθώς γίνονται συνεχείς εκρήξεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top