«Έβλεπες μόνο καπνούς» - Επιβάτης του πλοίου στην Κέρκυρα μιλά στο star.gr

Οδηγός φορτηγού περιγράφει τις δραματικές στιγμές όταν ξέσπασε η φωτιά

φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα

Τις στιγμές τρόμου που βίωσε τα ξημερώματα πάνω στο Euroferry Olympia, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ έπλεε προς Πρίντεζι περιέγραψε στο star.gr ο κ. Γιώργος, οδηγός φορτηγού, που επέβαινε στο πλοίο. 

«Να μην το ζήσει κανείς αυτό», μας είπε, προσθέτοντας ότι ευτυχώς λειτούργησαν όλα σωστά και σώθηκαν. 

Φωτιά πλοίο: Δύο Έλληνες ανάμεσα στους αγνοούμενους

Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν στην καμπίνα του και κοιμόταν. Ξαφνικά άκουσε τις σειρήνες εκκένωσης και πετάχτηκε από το κρεβάτι του. 

φωτιά πλοίο Κέρκυρα

«Μέσα στον ύπνο μας ήμασταν, 02:30 - 03:00 τα ξημερώματα. Τι να καταλάβουμε; Ακούσαμε τα σήματα και μαζευτήκαμε στο σταθμό συγκέντρωσης. Ό,τι μας είπαν αυτό κάναμε. Υπήρξε ψυχραιμία και κατεβήκαμε», είπε.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. 

Φωτιά πλοίο: Δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ - 11 οι αγνοούμενοι

«Πνιγόσουν από τον καπνό. Έβλεπες μόνο καπνό. Δεν ήταν πάνω- πάνω να φαίνεται η φωτιά, να δούμε πχ. κάποιο φορτηγό που καίγεται κτλ. Απαγορευόταν να κατέβουμε στο μηχανοστάσιο. Το πλήρωμα κατέβηκε με μάσκες, με οξυγόνο, έστρωσαν λάστιχα κάτω, ό,τι δηλαδή κάνουν σε κάθε φωτιά. Δεν είναι πρώτη φορά που κάνουν γυμνάσια και ασκήσεις. Οι καπνοί έβγαιναν από το γκαράζ, δεν ξέραμε όμως από πού ακριβώς», είπε.

Φωτιά πλοίο: «Mayday Mayday» - Η στιγμή που ο πλοίαρχος εκπέμπει SOS

Αγωνιώδεις προσπάθειες για να κατασβεστεί η φωτιά στο πλοίο

Ευτυχώς, το πλήρωμα ήταν αρκετά έμπειρο και χάρη σε αυτό επικράτησε απόλυτη ψυχραιμία και συνεργασία. 

«Εκείνη την ώρα δεν μπορείς να καταλάβεις τι θα συμβεί. Δεν το ξέρεις το αποτέλεσμα. Το ζεις εκείνη την ώρα. Τι να σκεφτείς και τι να πεις; Να πάρω τηλέφωνο ή να τραβήξω βίντεο; Άλλος άναβε τσιγάρο κι άλλος τραβούσε βίντεο. Εκείνη την ώρα κοιτάς κάπου να πιαστείς και υπακούς στους υπεύθυνους, στο πλήρωμα για να σου κάνουν τη διάσωση. Κι αυτοί μαζί μας σώθηκαν. Δε μας εγκατέλειψαν οι άνθρωποι. Στην ίδια βάρκα ήμασταν μέσα. Ακολουθούσαμε τις εντολές τους, δεν μπορείς να κάνεις του κεφαλιού σου», συνέχισε.

Φωτιά σε πλοίο: Πληροφορίες για 11 αγνοούμενους στο Euroferry Olympia

Ο ίδιος άφησε πίσω το φορτηγό του, αλλά αυτό είναι ασήμαντο μπροστά στην ανθρώπινη ζωή.  

«Δεν περιοριζόταν η φωτιά και γι’ αυτό εγκαταλείψαμε. Σημασία έχει ότι είμαστε καλά. Κανένας να μη ζει τέτοιες καταστάσεις, για οποιοδήποτε λόγο. Ειδικά όταν έχει θάλασσα να το σκέφτεται ο άλλος για να ταξιδέψει, γιατί αν είχε θάλασσα δεν ξέρουμε πώς θα είχε εξελιχθεί όλο αυτό. Μας ευνόησε ο καιρός», κατέληξε ο κ. Γιώργος.

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top