Κορωνοϊός: Ποια μέτρα αλλάζουν στην εστίαση αυτή την εβδομάδα

Τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού

Όλο και πιο κοντά έρχεται η επιστροφή στη νέα πραγματικότητα. Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, φέρεται να προτείνει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών.

Κορωνοϊός: Πότε επιστρέφουμε στην πολυπόθητη κανονικότητα

Παρά τους μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα, οι ειδικοί εμφανίζονται αισιόδοξοι καθώς παρατηρείται μικρή αποκλιμάκωση το τελευταίο διάστημα. Το γεγονός αυτό επιτρέπει τη σταδιακή άρση των μέτρων, η οποία θα ισχύει κυρίως για τους εμβολιασμένους πολίτες. 

Ειδικότερα, εξετάζεται η επιστροφή των όρθιων πελατών σε μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης και η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα. Στο τραπέζι θα πέσει και το θέμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να επιτραπούν κάποιες από αυτές, όχι όμως οι παρελάσεις. 

Όπως όλα δείχνουν, στόχος αποτελεί η άρση των μέτρων μέχρι το τέλος Μαρτίου. 

Πλεύρης: «Θα προχωρήσουμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων»

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, προανήγγειλε την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Κορωνοϊός: 10.853 νέα κρούσματα και 72 θάνατοι

«Η βασική συζήτηση με τους άλλους υπουργούς Υγείας της Ε.Ε. είναι ότι σταδιακά θα πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη Ομικρον είναι μεν επικίνδυνη, αλλά δεν έχει την νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Σε συνδυασμό με την πίεση στο Εθνικό μας Σύστημα Υγείας, θα προχωρούμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων με στόχο τη γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους πολίτες», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top