Με χειροπέδες πισθάγνωνα ο Δημήτρης Λιγνάδης - Διεκόπη η δίκη

«Αλήτη» του φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τέσσερις βιασμούς. Λίγο πριν τις 09:00 το πρωί έφτασε στο δικαστήριο, φορώντας χειροπέδες πισθάγκωνα και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία.

Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στο δικαστήριο

Την ίδια ώρα έξω από τα δικαστήρια σε εξέλιξη βρισκόταν συγκέντρωση συμπαράστασης στα θύματα του ηθοποιού στην οδό Λουκάρεως. Μάλιστα αρκετοί τον αποδοκίμασαν και του φώναζαν «αλήτη, αλήτη»

κλούβες Λιγνάδης

Υπό τον φόβο επεισοδίων τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια γύρω από το δικαστήριο με κλούβες που έχουν αποκλείσει την πρόσβαση

Δίκη Λιγνάδη: Γιατί θα ζητήσει αναβολή ο Κούγιας- Τι απαντά ο ποινικολόγος

Λιγνάδης: Διεκόπη η δίκη μετά από αίτημα του Αλέξη Κούγια

O συνήγορος του ηθοποιού, Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του υποστήριξε πως «επιθυμούμε διακαώς την διεξαγωγή της δίκης» διευκρίνισε όμως πως θα ζητήσει διακοπή της δίκης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του και η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 25 Φεβρουαρίου. 

«Να κάνουμε δίκη με όλους τους κανόνες της δίκαιης δίκης, αν είναι αθώος να αθωωθεί, αν είναι ένοχος να τιμωρηθεί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει θέμα άμεσης εκδίκασης καθώς το 18μηνο προσωρινής κράτησης λήγει σε έξι μήνες

Οι τρεις από τους καταγγέλλοντες βρίσκονται στο δικαστήριο και ο τέταρτος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσέλθει την ημέρα της κατάθεσής του.

«Άνθρωποι που επικρίνουν Λιγνάδη-Φιλιππίδη, φέρονται και οι ίδιοι απαίσια»

Το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Η σύνθεση του δικαστηρίου περιλαμβάνει τρεις γυναίκες τακτικές δικαστές, έναν άνδρα και τρεις γυναίκες ενόρκους, ενώ ο εισαγγελέας είναι άνδρας. Επιπλέον, κληρώθηκαν και δυο αναπληρωματικά μέλη, καθώς η δίκη αναμένεται πολυήμερη.

Δημήτρης Λιγνάδης

Ο δικηγόρος του Δ. Λιγνάδη, Α. Κούγιας, αναμένεται να ζητήσει τη διακοπή της δίκης

Στο αίτημα της διακοπής αντιδρούν τα θύματα του ηθοποιού, οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό και δεν είναι εύκολο κάθε φορά να δαπανούν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να έρχονται στην Ελλάδα, ώστε να παραστούν στη διαδικασία. 

Χθες το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, από τις φυλακές Τριπόλεως, όπου κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε από τις φυλακές Τριπόλεως για τη δίκη που ξεκινά σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγήθηκε σε ειδικό κελί, όπου κρατείται μόνος του για λόγους ασφαλείας.

Δημήτρης Λιγνάδης: Το σχέδιο για τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού

Σήμερα θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τους τέσσερις άνδρες, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι τους βίασε, οι τρεις εξ αυτών μάλιστα όταν ήταν ακόμα ανήλικοι. Συνολικά έχουν κληθεί να καταθέσουν 21 μάρτυρες. 

Δημήτρης Λιγνάδης: Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν τον Φεβρουάριο του 2021 όταν η μία καταγγελία σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη διαδεχόταν την άλλη, μέχρις ότου εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. 

O Δημήτρης Λιγνάδης ζητά να αποφυλακιστεί

Μετά την απολογία του ο ηθοποιός προφυλακίστηκε και από τότε κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παραπέμφθηκε στο «εδώλιο» με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο υιοθέτησε πλήρως, την εισαγγελική πρόταση της Συμέλας Σαπίδου. Η εισαγγελέας είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του ηθοποιού και σκηνοθέτη ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του.

Δημήτρης Λιγνάδης: Αντιμέτωπος και με τέταρτη καταγγελία για βιασμό

Παρ’ όλ’ αυτά, τα πορίσματα των δικαστικών αρχών χαρακτηρίζουν τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ως «ένα άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα».

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι κατηγορίες σε βάρος του

Η πρώτη κατηγορία σε βάρος του αφορά σε έναν 26χρονο σήμερα άνδρα αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος κατήγγειλε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίασε όταν ήταν μόλις 15 ετών. 

Κατηγορείται ότι βίασε τέσσερις άνδρες, τους τρεις όταν ήταν ανήλικοι

Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στα τέλη του Αυγούστου του 2010 στο σπίτι του ηθοποιού στο Μεταξουργείο. 

Τζεφ Μοντάνα για Λιγνάδη: «Δέχτηκα βία πολλών μορφών. Δέχτηκα χειραγώγηση»

Η δεύτερη υπόθεση αφορά σε έναν 24χρονο σήμερα επίσης αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος γνώρισε τον ηθοποιό το 2014. Σύμφωνα με την καταγγελία του σε ένα ταξίδι στην Επίδαυρο, ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίασε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμεναν, κάτι που ο ηθοποιός αρνείται, υποστηρίζοντας ότι εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην Ιθάκη. 

Η τρίτη καταγγελία προέρχεται από νεαρό Έλληνα, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη το 2018, όμως ο  Δημήτρης Λιγνάδης υποστηρίζει ότι δεν τον γνωρίζει. 

Λιγνάδης: Σοκάρει η περιγραφή νεαρού για το τι έγινε στο σπίτι του ηθοποιού

Ωστόσο, στην κατάθεσή του, το θύμα περιέγραψε με μεγάλη λεπτομέρεια τη διαρρύθμιση του διαμερίσματος του Δημήτρη Λιγνάδη και ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είχε στην πλάτη δύο ουλές που πράγματι υπάρχουν και οφείλονται σε επίθεση που είχε δεχθεί στο παρελθόν.

Τέλος, κατηγορείται για βιασμό και από έναν 24χρονο άνδρα. Όπως υποστηρίζει το περιστατικό έγινε πριν από επτά χρόνια, όταν εκείνος ήταν 17 ετών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top