Λιγνάδης: Σοκάρει η περιγραφή νεαρού για το τι έγινε στο σπίτι του ηθοποιού

«Γύρισα στο σαλόνι, τον έβρισα και του έριξα ένα δυνατό χαστούκι»

Ένα απο τα φερόμενα θύματα για απόπειρα βιασμού από τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο Χρίστος Χ. περιγράφει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πώς τον προσέγγισε στο φροντιστήριο ο σκηνοθέτης, καθώς και ότι τον πλησίασε περισσότερο όταν ο νεαρός έχασε τον πατέρα του από καρκίνο

Καταπέλτης είναι η τρίτη μήνυση εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία αυτή την περίοδο αξιολογείται από τον εισαγγελέα που θα κρίνει αν θα ασκήσει νέα ποινική δίωξη εναντίον του για βιασμό.

Ο νεαρός περιγράφει αναλυτικά με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα υποστηρίζει ότι συνέβησαν ανάμεσα στον ίδιο και τον ηθοποιό στο διαμέρισμα του δεύτερου. Παραδέχεται αρχικά ότι για ένα χρονικό διάστημα υπήρξε τοξικομανής και μπήκε σε πρόγραμμα το 2016. Υποστηρίζει ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον Δημήτρη Λιγνάδη κοντά στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο τέλη Νοεμβρίου του 2018. Τον αναγνώρισε και συζητήσανε.

Δημήτρης Λιγνάδης: Όσα είπε στην απολογία του - «Όλα είναι κατασκευασμένα»

Υποστηρίζει ότι του ανέφερε ότι γνώρισε τον τραγουδιστή Γιώργο Μαζωνάκη, τον οποίο είχε γνωρίσει όταν εργαζόταν σε νυχτερινό μαγαζί και ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης «έδειξε ευχάριστη έκπληξη για την κοινή μας γνωριμία». Τον ακολούθησε στο σπίτι του και ο ηθοποιός, σύμφωνα με την καταγγελία, του πρόσφερε μαριχουάνα και κάπνισε και ο ίδιος.

Ο καταγγέλλοντας περιγράφει με λεπτομέρειες το σπίτι του ηθοποιού υποστηρίζοντας ότι του έκανε εντύπωση ένας τεράστιος πίνακας με ένα ημίγυμνο αγόρι. Ο νεαρός αναφέρει ότι του εξιστόρησε την εξάρτηση του από τα ναρκωτικά και ότι προσπαθούσε να απεξαρτηθεί αναφέροντας ότι είχε καταδικαστεί για ναρκωτικά με αναστολή.

Τότε ο ηθοποιός: «μου πρότεινε να καπνίσουμε μαζί ένα τσιγάρο μαριχουάνας και συμφώνησα. Κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο έναν αριθμό και σε διάστημα περίπου δέκα λεπτών της ώρας χτύπησε το κουδούνι και ένα νεαρό άτομο αλλοδαπής καταγωγής του παρέδωσε μία μικρή νάιλον συσκευασία, από το περιεχόμενο της οποίας κάναμε χρήση από κοινού. Όλη την ώρα μου διηγούταν περιστατικά από τη ζωή του. Μου είπε ότι θεωρούσε τον εαυτό του ως τον μεγαλύτερο ηθοποιό και σκηνοθέτη της εποχής…». 

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη μήνυση φέρεται να του είπε ότι είχε «μεγάλες και ισχυρές γνωριμίες στον χώρο της πολιτικής και της τέχνης» και στη συνέχεια του μίλησε για τον αδελφό του, την ανηψιά του και τη γάτα του. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για λίγες ημέρες αργότερα πάλι στο διαμέρισμα του ηθοποιού.

Σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, όλα είχαν αλλάξει. Ο ηθοποιός του άνοιξε την πόρτα «ημίγυμνος» και του προσέφερε ουίσκι. Και στη συνέχεια:

«Καπνίσαμε ξανά μαριχουάνα. Ήταν βαρύς καπνιστής, άναβε το ένα τσιγάρο πάνω στο άλλο. Καθόμασταν στον καναπέ του σαλονιού, που συνδεόταν με τη κουζίνα με πάσο. Πάνω σε ένα χαμηλό τραπέζι κρυστάλλινο βρισκόταν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με μεγάλη οθόνη, χρώματος μπλε, με μαύρο πληκτρολόγιο. Με προσκάλεσε να καθίσουμε μπροστά στον υπολογιστή, άνοιξε έναν ηλεκτρονικό φάκελο και άρχισε να μου δείχνει πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με μεσήλικα πρωταγωνιστή [...] Στο πάτωμα, δίπλα στο τραπέζι, ήταν μία μεγάλη τσάντα. Την έβαλε πάνω στο τραπέζι, την άνοιξε και άρχισε να βγάζει από μέσα και να μου επιδεικνύει διάφορα ερωτικά βοηθήματα κάθε είδους και μεγέθους. Μετά άνοιξε και μια άλλη, μικρότερη τσάντα, που επίσης ανασήκωσε από το πάτωμα και ανοίγοντάς την μου επέδειξε μία συσκευή με καλώδια, εξηγώντας μου, ότι είναι βοήθημα για ιδιαίτερα σκληρά σαδομαζοχιστικά ''παιχνίδια''».

Ο νεαρός ακούγοντας όλα αυτά άρχισε να νιώθει αμήχανα, όπως περιγράφει:

«Όντας ο ίδιος αυστηρώς ετεροφυλόφιλος ως προς τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, αισθάνθηκα μεγάλη αποστροφή από όλα αυτά, κυρίως όμως έκπληξη και αμηχανία από το γεγονός, ότι ένας τόσο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης, εξέθετε ενώπιον μου, έναν άγνωστο του, την ερωτική του ζωή και τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις του. Κάποια στιγμή ο μηνυόμενος πήγε στη κουζίνα και επέστρεψε, φέρνοντας μου ένα επιπλέον ποτήρι ουίσκι, το οποίο, λόγω της εντονότατης ψυχικής υπερδιέγερσης και αμηχανίας που ένιωθα, ήπια μονορούφι. Ξαφνικά ένιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται, το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όρασή μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος. Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ».

«Όταν ξύπνησα, δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει, βρέθηκα ξαπλωμένος στο καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω. Αντιλήφθηκα τον μηνυόμενο να κάθεται σε μια καρέκλα μπροστά στη τζαμαρία, γυμνός, και να καπνίζει με τη πλάτη του στραμμένη σε μένα». Όπως περιγράφει ο νεαρός, ένιωθε πόνο και κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. «Ο μηνυόμενος γύρισε προς εμένα και με μοχθηρό, απαξιωτικό, ψυχρό και επιτακτικό τόνο μου είπε ''Ξύπνησες, Μάζεψε τα τώρα και φύγε γρήγορα, έχω πολύ δουλεία να κάνω!''».

Κούγιας στο Star: O Δημήτρης Λιγνάδης περίμενε πως θα προφυλακιστεί

«Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεών μου, τον ρώτησα «τι έγινε, τι μου έκανες», και αυτός με σαρκαστικό ύφος μου απάντησε «έλα τώρα, που δεν σ' άρεσε!» Όρμησα στο μπάνιο για να ρίξω νερό στο πρόσωπό μου, να συνέλθω και να καθαριστώ. [...] Γύρισα στο σαλόνι και ουρλιάζοντας του είπα «ρε π.....η, τι μου έκανες ρε κ.....η» και ταυτόχρονα με όση δύναμη είχα του έριξα ένα πολύ δυνατό χαστούκι. Ήμουν τόσο οργισμένος, που παρά την σωματική αδυναμία και την ζάλη που ένιωθα, όρμησα επάνω του για να τον χτυπήσω. Αυτός όμως οπισθοχώρησε και αφού προφυλάχτηκε πίσω από μια καρέκλα, με απείλησε, ότι αν δε φύγω αμέσως, θα καλέσει την αστυνομία, θα πει ότι αποπειράθηκα να τον ληστέψω και θα με στείλει φυλακή. Τρομοκρατήθηκα, γιατί ήμουν ήδη καταδικάσμένος με αναστολή».

«Αναλογίστηκα την τεράστια κοινωνική δύναμη του μηνυόμενου σε σχέση με τη δική μου αδυναμία. Φοβήθηκα, ότι κανείς δεν θα πιστέψει έναν καταδικασμένο πρώην χρήστη ναρκωτικών, ότι ο μηνυόμενος με τις υψηλές του γνωριμίες και διασυνδέσεις βρίσκεται σαφώς σε σχέση ισχύος απέναντι μου, ότι εύκολα μπορούσε να με παγιδεύσει και να καταλήξω αδίκως στη φυλακή. Νιώθοντας απέραντη αδυναμία και απελπισία, ξέσπασα σε κλάματα, ντύθηκα άρον - άρον και εγκατέλειψα το διαμέρισμα. Έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα».

Ο μηνυτής καταλήγει ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, λέγοντας ότι έχει συνειδητοποιήσει ότι ήταν λάθος να μην καλέσει επι τόπου την αστυνομία ή να απευθυνθεί αμέσως στη Δικαιοσύνη.

Η απάντηση του Δημήτρη Λιγνάδη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δίνοντας εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αδικήματος στον εισαγγελέα χαρακτηρίζει όσα περιγράφει ο νεαρός ως «προϊόν μυθοπλασίας» υποστηρίζοντας ότι «όχι μόνο δεν τον βίασα, αλλά δεν τον γνωρίζω καν».

Χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λιγνάδης στις έγγραφες εξηγήσεις του προς τον εισαγγελέα αναφέρει:

«Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας και κανένα στοιχείο έστω και για το αν υπήρξε απλή γνωριμία μεταξύ μας, κάτι που αποδεικνύει ότι η μήνυση του είναι ένα φανταστικό σενάριο, καθόσον σύμφωνα με αυτό ανάμεσα στη γνωριμία μας και τον υποτιθέμενο βιασμό του μεσολάβησαν κάποιες ημέρες, άρα θα ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό στο μεσοδιάστημα αυτό να έχει αναφέρει τη γνωριμία μας και την υποτιθέμενη μετάβαση του στο διαμέρισμα μου ως σημαντικό γεγονός στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, όπως επίσης θα ήταν αναμενόμενο να έχει αναφέρει και το δήθεν ραντεβού που δήθεν δώσαμε για την επόμενη φορά. Δεν συμβαίνει κάθε ημέρα να γνωρίζει κανείς και να επισκέπτεται έναν γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στο σπίτι του!

Δημήτρης Λιγνάδης: Με ποιον γνωστό κρατούμενο βρίσκεται στον ίδιο θάλαμο

Είναι ένας ακόμη στρατευμένος μάρτυρας, ο οποίος με την προσδοκία κτήσης οικονομικού οφέλους υπέβαλε σε βάρος μου μία καθ' ολοκληρίαν ψευδή καταγγελία, στερούμενος στοιχείων, με μοναδικό όπλο τις υποβληθείσες σε βάρος μου καταγγελίες, καθώς οι φωνές των πολλών, ακόμη και όταν αυτοί ψεύδονται ασυστόλως, δυστυχώς υπερισχύουν της φωνής του ενός, ακόμη και όταν αυτός είναι αθώος».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Λιγνάδης επισημαίνει μια σειρά από αντιφάσεις του μηνυτή του, αναφέρει ότι δεν γνωρίζει τον τραγουδιστή Γιώργο Μαζωνάκη και ότι του έχει στείλει εξώδικο ζητώντας επιβεβαίωση για αυτό καθώς και απάντηση στο ερώτημα αν γνωρίζει ο ίδιος τον νεαρό. Εξαπολύει πυρά εναντίον του δικηγόρου του νεαρού φέροντας τον ως τον ενορχειστροτή της υπόθεσης και επισημαίνει ότι αν και ο νεαρός δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις προκαλεί «ιδιαίτερη εντύπωση οι λόγιες λέξεις και το ορθό συντακτικό που φέρεται να χρησιμοποιεί ο καταγγέλλων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top