Πάτρα: Παρενέβη εισαγγελέας για τους «μυστηριώδεις» θανάτους των κοριτσιών

Τρεις αδελφές νεκρές - Θα καταθέσουν οι γονείς και οι γιατροί

Οι τρεις αδελφές

Ένα βασανιστικό «γιατί» κρατά ανοιχτή την πληγή στις ψυχές των γονιών των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, που έχασαν τις ζωές τους μέσα σε τρία χρόνια, χωρίς ακόμη οι γιατροί να μπορούν να το απαντήσουν. 

Η υπόθεση έχει απασχολήσει τόσο πολύ, που χθες ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας. 

Το τελευταίο παιδί, η 9χρονη Τζωρτζίνα, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες και ακόμη η αιτία θανάτου της παραμένει απροσδιόριστη, αφού ούτε και ο ιατροδικαστής κατάφερε να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. 

Ψάχνουν απαντήσεις για τις 3 αδελφές - Οι δραματικές ώρες των γονιών τους

Ο εισαγγελέας φέρεται να παρήγγειλε την έρευνα ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα των γιατρών και των γονιών γύρω από την τραγική αυτή υπόθεση. 

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, εξειδικευμένοι γιατροί θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο του θανάτου των τριών κοριτσιών. Θα εξετάσουν την αιτία θανάτου της και θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην εγκεφαλοπάθεια που είχε η εννιάχρονη, στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως έγινε γνωστό, με βάση την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους «μυστηριώδεις» θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω», δήλωσε ο ιατροδικαστής για την 9χρονη Τζωρτζίνα

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο πατέρας της οικογένειας, μόλις έφυγε από τη ζωή το δεύτερο παιδί τους, είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία, ζητώντας διερεύνηση των αιτιών του θανάτου, ενώ ταυτόχρονα είχε στραφεί κατά του παθολογοανατόμου, θεωρώντας ότι το συμπέρασμά του ήταν ασαφές και λανθασμένο (ως αιτία θανάτου αναφερόταν «ηπατική ανεπάρκεια» που υποστηρίζεται ότι δεν είναι αρκετή ως αιτία για να χάσει τη ζωή του ένα παιδί).

Πάτρα: Συγκλονίζουν οι περιγραφές της μητέρας για ό,τι έγινε στο νοσοκομείο

Οι γονείς των τριών κοριτσιών περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τις στιγμές που έζησαν στο νοσοκομείο με τη μικρή Μαλένα, η οποία έδινε μάχη με τη λευχαιμία. 

«Τον Μάρτιο του 2019 η κόρη μας διαγνώσθηκε με λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου. Η παιδίατρος μας παρέπεμψε για περαιτέρω έλεγχο, γιατί υποψιαζόταν λευχαιμία. Στην Αθήνα μας ανακοίνωσαν ότι το παιδί έχει λευχαιμία και έπρεπε να νοσηλευτεί σε ογκολογική κλινική», είπε αρχικά ο πατέρας της Μαλένας στο Mega.

Συγκλονίζει η μητέρα που έχασε τρία παιδιά: «Αφήσατε την αγκαλιά μου άδεια»

Το παιδί εισήχθη στο ογκολογικό νοσοκομείο και η κλινική της εικόνα περιγραφόταν από τους γιατρούς ως «άριστη». Η μικρούλα έτρωγε, έπαιζε κι έδειχνε να είναι χαρούμενη. 

«Την 8η ημέρα έγινε η χημειοθεραπεία. Το παιδί όλες αυτές τις μέρες της νοσηλείας, είχε μια άψογη εικόνα. Έπαιζε στον παιδότοπο, πήγαινε “σχολείο” μέσα στην κλινική, έκανε όλες τις δραστηριότητες με τους εθελοντές και προς απορία όλων, ήταν το μοναδικό παιδί που έτρωγε και έπαιζε με τέτοια διάθεση», συνέχισε.

Μετά την χημειοθεραπεία της, οι γιατροί ενημέρωσαν του γονείς ότι το 3,5 ετών κοριτσάκι ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και ότι πολύ σύντομα όλο αυτό θα ήταν ένας εφιάλτης που δε θα ξαναζούσαν. 

Τρεις αδελφές νεκρές σε τρία χρόνια - Δε φαίνεται γονιδιακό πρόβλημα

«Την 9η ημέρα πάλι ξύπνησε και όλα ήταν φυσιολογικά. Μας έλεγαν ότι η θεραπεία της θα είχε 99,99% αποτέλεσμα και η νόσος δε θα εμφανιζόταν ποτέ ξανά. Στις 15:30 το μεσημέρι αποχώρησα για λίγο από το ίδρυμα και παρέμεινε δίπλα της η μητέρα της. Περίπου στις 16:40 με κάλεσε η σύζυγός μου έντρομη και με ενημέρωσε ότι το παιδί δεν ήταν καλά. Αμέσως ξεκίνησα για το νοσοκομείο και έφθασα σε 14 λεπτά», είπε ο πατέρας.

Όλα άλλαξαν από τη μια στιγμή στην άλλη, όπως είπε η μητέρα. 

«Εκείνο το μεσημέρι, έφυγε ο σύζυγός μου κι έμεινα εγώ δίπλα της και κοιμήθηκα μαζί της. Μετά από μια ώρα ξυπνήσαμε με την μικρούλα γιατί μπήκε στο δωμάτιο η νοσηλεύτρια και της έδωσε ένα φάρμακο για το στομάχι της. Μετά από 10 λεπτά, στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια της μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα, “Μαλένα, Μαλένα”, πήρα από τα χεράκια της τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών», είπε η μητέρα του κοριτσιού.

«Το παιδί είχε γυρίσει σε πλάγια θέση, είχε ξαναπάρει το πανάκι της στα χέρια της και τα χείλη της ήταν μπλε. Η γιατρός κοιτούσε την Μαλένα με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να της πιάσω το μπράτσο και να της πω, “Τι θα κάνεις; Θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;” Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού για να πάρουν οδηγίες», συνέχισε η μητέρα.

Οι γιατροί δεν καταφέραν να επαναφέρουν το παιδί, ενώ ο θάνατός της σύμφωνα με τους γιατρούς οφειλόταν σε ανακοπή καρδιάς με αδιευκρίνιστα αίτια.

«Μετά από 10 λεπτά, έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ και με έβγαλαν από το δωμάτιο. Μέχρι να έρθουν οι γιατροί, ήδη είχαν καταφθάσει ο σύζυγος και οι συγγενείς μας. Μετά από 20 λεπτά βγήκε ο γιατρός της ΜΕΘ και μας ανακοίνωσε ότι το παιδί δε δείχνει σημάδια επαναφοράς και ότι θα προσπαθήσει άλλα 25 λεπτά, όπως και έκανε. Στις 18:05 μας ανακοίνωσε τον θάνατο της», πρόσθεσε.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο θάνατος της μικρής οφειλόταν σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Οι γονείς υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καθώς έκριναν ότι δεν πήραν ικανοποιητικές απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του παιδιού τους. 

Το δεύτερο παιδί της οικογένειας, η έξι μηνών Ίριδα έφυγε από τη ζωή λόγω αγενεσίας φλεβοκόμβου. Πρόκειται για μια βλάβη στην καρδιά, που σύμφωνα με τους γιατρούς, αν όντως έπασχε από αυτήν, θα έπρεπε να είχε χάσει τη ζωή της από τα πρώτα κιόλας λεπτά μετά τη γέννησή της. 

Τέλος η εννιάχρονη Τζωρτζίνα υπέστη καρδιακές ανακοπές που της προκάλεσαν και εγκεφαλική βλάβη κι «έφυγε» κι αυτή ξαφνικά από τη ζωή, με τα αίτια θανάτου να παραμένουν αδιευκρίνιστα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top