Κορωνοϊός – Σύνδρομο MIS-C: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Τα συμπτώματα που εμφανίζοντια μετά τη νόσηση στα παιδιά

Ανησυχία προκαλεί στους γονείς, το σύνδρομο MIS-C που μπορεί να εμφανιστεί στα παιδιά μετά τη νόσησή τους από κορωνοϊό. Πρόκειται για μία σπάνια αλλά πολύ σοβαρή επιπλοκή. Επιστήμονες εξηγούν στο Star τι θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένας από τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών είναι το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο. Στη χώρα μας ο αριθμός των παιδιών με το  σύνδρομο MIS-C, και άλλων που μοιάζουν μ ’αυτό, ξεπερνά τα 100. 

Τι είναι το σύνδρομο MIS-C που έχει εμφανιστεί σε πάνω από 100 παιδιά

«Η σοβαρότητα της κατάστασης μειώνεται με τη γνώση πλέον της θεραπευτικής αντιμετώπισης, δεδομένου ότι αυτά τα παιδιά και διαγνώστηκαν σωστά και πήραν τη σωστή θεραπεία» δήλωσε σχετικά η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. 

Τα συμπτώματα του συνδρόμου MIS- C

Το σύνδρομο MIS-C εμφανίζεται 2 με 3 εβδομάδες ή και περισσότερες μετά τη νόσηση. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Παιδιατρικής – Παιδοπνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Κώστα Πρίφτη, εκδηλώνεται πρώτα απ’ όλα με πυρετό, με εξάνθημα, με συμπτώματα από το πεπτικό, από το αναπνευστικό, το καρδιαγγειακό, αλλά και από το νευρικό σύστημα, που αυτά μπορεί να είναι και σοβαρότερα. 

Οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και ακόμα και μετά την ανάρρωση του παιδιού, να συνεχίσουν να παρακολουθούν για πιθανά συμπτώματά.

Κορωνοϊός: Από σύνδρομο MIS-C πάσχει ο 11χρονος που βρίσκεται σε ΜΕΘ

Την ίδια ώρα ο 11χρονος που νοσηλεύεται στη Λέσβο εξακολουθεί να βρίσκεται στη ΜΕΘ του Παίδων σε σοβαρή κατάσταση και όλες οι εξετάσεις συνηγορούν στο ότι πάσχει από το σύνδρομο MIS-C. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top