Κορωνοϊός: Ολοταχώς για παράταση των μέτρων

Συνεδριάζει η επιτροπή – Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Προς παράταση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού προσανατολίζεται η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα. 

Ο μεγάλος αριθμός των νεκρών που ανακοινώνεται τις τελευταίες μέρες, αλλά και η αύξηση των νοσηλειών ανησυχεί τους επιστήμονες, οι οποίοι είναι σκεπτικοί για το αν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για να αρθούν τα μέτρα που ισχύουν έως την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. 

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει η Επιτροπή εν μέσω αύξησης νοσηλειών και νεκρών

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και πιθανόν να εισηγηθούν παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ικανοποίηση για την τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων. 

Την παράταση των μέτρων προανήγγειλε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Κορωνοϊός - Λύματα: Περιοχή σημείωσε αύξηση +281% στο ιικό φορτίο

Όπως είπε, είναι λογικό να υπάρχει η παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, όταν και θα επανεξεταστεί το ζήτημα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23.340 νέα κρούσματα, 106 θανάτους και 673 διασωληνωμένους. Τη Δευτέρα οι νεκροί ήταν 101 και 673 οι διασωληνωμένοι, ενώ την Κυριακή καταγράφηκαν 95 θάνατοι και 680 διασωληνώσεις. 

Σταϊκούρας: Συνεχίζουμε τα μέτρα στήριξης για όσο χρειαστεί 

Αυτό που φοβούνται οι ειδικοί είναι ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον, αν δεν παραμείνουμε προσεκτικοί. 

Το θετικό είναι ότι τα μέτρα δείχνουν να αποδίδουν, όμως όπως επισημαίνουν δε βρισκόμαστε ακόμα στο τέλος της πανδημίας. 

Κορωνοϊός: Πιθανόν να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων

Ένα μέτρο που αναμένεται να συζητήσουν σήμερα οι ειδικοί είναι η ενδεχόμενη επιστροφή της μουσικής στην εστίαση. 

Κορωνοϊός: 1500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την αρχή του χρόνου στη χώρα μας

Οι επιστήμονες είναι αρκετά προβληματισμένοι για το αν θα πρέπει να εισηγηθούν κάτι τέτοιο, καθώς η επαναφορά της μουσικής θα οδηγήσει στο άνοιγμα των μεγάλων κέντρων διασκέδασης και θα αυξήσει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Τα υπόλοιπα μέτρα κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν ως έχουν. Έτσι αναμένεται να παραμείνει ο περιορισμός για αυστηρά καθημένους στα καταστήματα εστίασης, ο περιορισμός στα έξι άτομα ανά τραπέζι, η χρήση της μάσκας και το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top