Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα για Δημόσιο, ΜΜΜ και σώματα ασφαλείας

Προ των πυλών και η επίταξη ιδιωτών γιατρών

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επίταξη γιατρών

Ενώ η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει και τα κρούσματα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη η κυβέρνηση συζητά ήδη νέα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στα νοσοκομεία από νοσούντες γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Την επόμενη εβδομάδα θα επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα μέτρα μετά τις 16 Ιανουαρίου.

Pcr test: Πόσο το πληρώνουν οι άλλοι Ευρωπαίοι;

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο την κυβέρνηση είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, τα οποία εκτός από την πίεση που δέχονται λόγω της Όμικρον, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μαζική νόσηση υγειονομικών.

Κορωνοϊός: Φεύγουν σήμερα τα πρώτα φύλλα επίταξης

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα θα σταλούν τα πρώτα φύλλα πορείας για την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν τα κενά στο ΕΣΥ. 

Κορωνοϊός: 5 μέρες άδεια σε όσους βγουν θετικοί, εμβολιασμένους και μη

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, σε καραντίνα βρίσκονται 2.500 γιατροί και νοσηλευτές. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Προ των πυλών η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

Οι ιδιωτικές κλινικές αναμένεται να διαθέσουν το 10% - 15% των απλών κλινών του για περιστατικά covid και άλλες 700 κλίνες σε non covid περιστατικά. Επίσης, το σύνολο των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα διατίθεται στο ΕΣΥ.

Κορωνοϊός: Σαρώνει η Όμικρον στα σώματα ασφαλείας

Την ίδια ώρα ανησυχητική είναι η κατάσταση στα σώματα ασφαλείας. Μέχρι σήμερα σε καραντίνα έχουν μπει περίπου 2.000 ένστολοι, ενώ μόλις χθες εντοπίστηκαν 200 κρούσματα. 

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Όμικρον «τελείωσε» τα lockdown

Έτσι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην επέκταση της τηλεργασίας σε υπηρεσίες που αυτή είναι εφικτή και σε ανασχεδιασμό του ωραρίου για τις μάχιμες ομάδες με επιπλέον ώρες εργασίας.

Κορωνοϊός: Plan B και στα μέσα μεταφοράς

Σε εγρήγορση βρίσκεται και το υπουργείο Μεταφορών που έχει συντάξει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που μπουν σε καραντίνα μαζικά οδηγοί και προσωπικό στα μέσα μαζική μεταφοράς.

Κορωνοϊός: Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι νοσήσατε και δεν το ξέρετε

Σε σχεδιασμό πλήρωσης των κενών που δημιουργούνται από τη νόσηση υπαλλήλων, προχωρούν και τα άλλα υπουργεία.

Κορωνοϊός: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για νέα μέτρα

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν κυβερνητικές συσκέψεις και συσκέψεις επιστημόνων για να αξιολογηθεί εκ νέου η επιδημιολογική κατάσταση. 

Εξετάζεται «πάγωμα» του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους νοσούν

Δεν αποκλείεται η λήψη νέων μέτρων μετά τις 16 Ιανουαρίου, οπότε και λήγουν τα ισχύοντα μέτρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η επτάμηνη ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους. Όσον αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού πιθανόν να εφαρμοστεί από τον Φεβρουάριο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top