Μετάλλαξη Όμικρον: Προ των πυλών η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

Ποιες ειδικότητες θα κληθούν να συνδράμουν στο ΕΣΥ

Προ των πυλών είναι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να συνδράμουν στο ΕΣΥ και στους εμβολιασμούς ενόψει της αύξησης της πίεσης στα νοσοκομεία λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Τα φύλλα πορείας θα παραδοθούν, κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, οι υγειονομικοί που θα κληθούν να βοηθήσουν το σύστημα θα είναι γενικοί γιατροί, παθολόγοι, αναισθησιολόγοι,  πνευμονολόγοι, αλλά και παιδίατροι, οι οποίοι, όμως, δεν θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία, αλλά στα ιατρεία τους, όπου θα πραγματοπoιούν εμβολιασμούς στα παιδιά.

Οι ιδιώτες γιατροί θα εργάζονται με μειωμένο ωράριο κατά 50%. 

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο αριθμός των επιτάξεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το ποσοστό των υγειονομικών που νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα είναι μικρό ανά νοσοκομείο και δεν φθάνει στο 4%.  

«Η λειτουργία μας είναι χωρίς ρεπό σε καθημερινή βάση με μειωμένες δυνάμεις στις βάρδιες κι αυτές οι αντοχές δεν θα κρατήσουν για πολύ καιρό», αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Κώστας Πετρόπουλος.

Τα χιλιάδες κρούσματα των τελευταίων ημερών και η...ασταμάτητη συρροή ασθενών με κορωνοϊό στα επείγοντα των νοσοκομείων της χώρας, ιδίως της Αττικής αποτυπώνουν το χαρακτήρα της υπερμεταδοτικής Όμικρον και προαναγγέλουν την πίεση που θα ασκηθεί στο σύστημα υγείας τις επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες, οπότε και αναμένεται η κορύφωση του επιδημικού κύματος.

Ωστόσο, ένα καλό νέο είναι πως τις τελευταίες δυο ημέρες παρατηρείται μικρή επιβράδυνση της μετάλλαξης στα λύματα .
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top