Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Λέσβος – Σκέψεις για μίνι lockdown

Εντοπίζονται κάθε μέρα 70 νέα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές εξαιτίας της επιδημιολογικής εικόνας που εμφανίζει τις τελευταίες μέρες η Λέσβος. Καθημερινά καταγράφονται 70 νέα κρούσματα κορωνοϊού και πλέον εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής ενός μίνι lockdown.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος, στον Mega, σημειώνεται έκρηξη κρουσμάτων στα σχολεία, μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ μεγάλο είναι και το αντιεμβολιαστικό κίνημα στο νησί. 

Κορωνοϊός - Λύματα: Ένα νησί σημείωσε αύξηση 241% την τελευταία εβδομάδα

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και τρεις εκπαιδευτικοί. Συνολικά γύρω στα 500 - 570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορωνοϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Κουφέλος.

Σαρηγιάννης: «Μπορεί να ξαναζήσουμε lockdown, ας μη γελιόμαστε»

Όσο για τους εμβολιασμούς τόνισε ότι κυμαίνονται στο 50% - 55% και ότι λόγο της Όμικρον τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί κάπως ο ρυθμός τους. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουφέλο το νοσοκομείο του νησιού προς το παρόν ανταπεξέρχεται στις ανάγκες, ωστόσο εξετάζεται ένα μίνι lockdown, σε περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top