Σαρηγιάννης: «Μπορεί να ξαναζήσουμε lockdown, ας μη γελιόμαστε»

«Θα έβλεπα περιορισμούς στην εστίαση μετά τις γιορτές» λέει ο καθηγητής

Η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα σε συνδυασμό με την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον γεννά «ερωτήματα» σχετικά με το αν θα πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα μετά τις γιορτές. 

Χριστούγεννα υπό τη σκιά της Όμικρον - Δεν αποκλείει νέα μέτρα ο Πλεύρης

Η κυβέρνηση μπορεί να έχει αποκλείσει πολλές φορές το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στη χώρα, όμως ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης θεωρεί πως πλέον αυτό αποτελεί ξανά ένα ρεαλιστικό σενάριο. 

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή LiveNews, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ δήλωσε χαρακτηριστικά: «μπορεί να ξαναζήσουμε lockdown ας μη γελιόμαστε, είναι ένα ρεαλιστικό αυτή τη στιγμή σενάριο… Το μέτρο του rapid test πριν από μία έξοδο την πρωτοχρονιά είναι σημαντικό και κρίσιμο γιατί την πρωτοχρονιά θα έχουμε κυριαρχία της Όμικρον στην Ελλάδα».

Μόσιαλος: «Η τρίτη δόση εξουδετερώνει τη μετάλλαξη Όμικρον»

Ερωτώμενος για το αν θα μπορούσαν να υπάρξουν περιορισμοί ακόμα και στην εστίαση μετά τις γιορτές, ο ίδιος απάντησε: «Θα έβλεπα περιορισμούς στην εστίαση, θα έβλεπα τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή με τον μεγάλο αριθμό τεστ και την υποχρεωτικότητα στα τεστ, να συνεχιστεί ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση για να διατηρηθεί η ανοσία…».

«Όσο δεν καταφέρνουμε να πάμε σε ένα πολύ υψηλό βαθμό ανοσίας με εμβολιασμό σε όλο τον πλανήτη, προφανώς θα έχουμε κι άλλο κύμα… Να ακούμε τους γιατρούς και να πάμε να εμβολιαστούμε» είπε καταλήγοντας ο κύριος Σαρηγιάννης. 

Μαξίμου: Κι άλλα μέτρα για το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς λόγω της Όμικρον

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top