Μαξίμου: Κι άλλα μέτρα για το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς λόγω της Όμικρον

Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης     

Υπό τον φόβο της μετάλλαξης Όμικρον, η κυβέρνηση παίρνει κι άλλα μέτρα για τα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, στα οποία, ως γνωστόν οι εμβολιασμένοι θα πηγαίνουν με test. Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε τις πληροφορίες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ενώ αναφέρθηκε και σε μία από τις σκέψεις που βρίσκονται στο τραπέζι, σε περίπτωση που κυριαρχήσει η νέα μετάλλαξη τον Ιανουάριο.  

Mε rapid test 72 ωρών και οι εμβολιασμένοι στα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ενόψει της κυριαρχίας της μετάλλαξης Όμικρον και στη χώρα μας και παράλληλα να μην διαταράξει το γιορτινό κλίμα. Έτσι, ελήφθη η απόφαση για ενίσχυση του testing τις μέρες των γιορτών, ώστε να υπάρχει και μια ανάγλυφη επιδημιολογική εικόνα στο σύνολο της χώρας. 

Τεστ σε όλους για τις γιορτές - Ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα

Συνεπώς, και οι εμβολιασμένοι πολίτες θα χρειαστούν ένα αρνητικό rapid test, προκειμένου να μπουν σε εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης ή ξενοδοχεία στις 31/12 και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Θα πρόκειται για rapid test πιθανότατα 72 ωρών, για να μη «φρακάρουν» και τα φαρμακεία. Όσον αφορά τα παιδιά 4-17 ετών, θα πρέπει να φέρουν self test. 

Ακόμα, ισχυρή σύσταση για rapid test θα υπάρχει και για τα οικιακά ρεβεγιόν, όπου δεν υπάρχει περιορισμός στα άτομα. 

Όμικρον: Η Ευρώπη εξετάζει νέα περιοριστικά μέτρα τα Χριστούγεννα

Στο τραπέζι λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες

Όλα αυτά είναι γραμμές άμυνας ενόψει της Όμικρον. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, πάντως, μετά τα Φώτα και ανάλογα με την επιδημιολογική εξέλιξη, εξετάζεται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όλων των ενηλίκων πολιτών, να ισχύουν για 7 μήνες, εφόσον δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Να γίνει, δηλαδή, ό,τι συνέβη και με τους πολίτες άνω των 60 ετών.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top