Τεστ σε όλους για τις γιορτές - Ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα

Τα Χριστούγεννα θα κρίνουν τα μέτρα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει λάβει την απόφαση να πάμε έως την Πρωτοχρονιά χωρίς νέους περιορισμούς, ωστόσο, όπως φαίνεται, θα υπάρχει αυξημένο testing.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, η κυβέρνηση συζητά το να υποβληθεί όλος ο πληθυσμός της Ελλάδας σε τεστ για κορωνοϊό για τις γιορτές.

Στο τραπέζι νέα μέτρα και για εμβολιασμένους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Όπως τόνισε, μιλώντας στον Σκάι, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο προαιρετικό self test, που διανεμήθηκε για όλους από τα φαρμακεία, και η Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει τις επόμενες ώρες θα πάρει αποφάσεις για να κάνει τις εισηγήσεις της. 

«Ο προβληματισμός είναι ότι θα θέλαμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού, ένα τεστ θα μπορούσε να βοηθήσει», είπε με νόημα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν σκέψεις για μέτρα που θα παραπέμπουν σε περιορισμούς τύπου lockdown για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Έρχονται νέα μέτρα από τον Ιανουάριο 

Ο κ. Πλεύρης προανήγγειλε νέα μέτρα μετά τις γιορτές καθώς, όπως είπε, θα έρθει έντονη πίεση στην Ελλάδα από τη μετάλλαξη Όμικρον μέσα στον Ιανουάριο.

Αποκάλυψη Star: Με τεστ αλλά χωρίς νέα μέτρα έως την Πρωτοχρονιά

«Βάσει της πορείας της μετάλλαξης Όμικρον θα εξετάσουμε νέα μέτρα», είπε, εξηγώντας ότι η Όμικρον έχει πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και δεν έχουμε ακόμη ακριβή στοιχεία από τη νοσηρότητα.

«Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι πιλότος για την Πρωτοχρονιά και θα δείξει αν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα», σημείωσε.

Όπως αποκάλυψε το Star, μετά τις γιορτές εξετάζεται επέκταση της υποχρεωτικότητας, αλλά και νέα μέτρα.

Όσον αφορά στα μέτρα, ο βασικός προσανατολισμός είναι πιθανότατα να υπάρξουν περιορισμοί με έμφαση τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι κατά την περίοδο των εορτών θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μεικτούς χώρους εστίασης με rapid test. Αυτό, ωστόσο, ίσως αλλάξει μετά τις γιορτές.

Μετά την Πρωτοχρονιά, όμως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν μέτρα και για τους εμβολιασμένους, δηλαδή στους αμιγείς χώρους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top