Αποκάλυψη Star: Με τεστ αλλά χωρίς νέα μέτρα έως την Πρωτοχρονιά

Έρχεται επέκταση της υποχρεωτικότητας από το νέο έτος

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, ενόψει των εορτών, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Πέτροw Μποτσαράκος, αποφασίστηκε να μην εφαρμοστούν νέα μέτρα έως την Πρωτοχρονιά.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε πως η πορεία της πανδημίας δε δείχνει ότι πρέπει να ληφθούν τώρα νέα μέτρα και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από το νέο έτος.

Χριστούγεννα υπό τη σκιά της Όμικρον - Δεν αποκλείει νέα μέτρα ο Πλεύρης

Με μία εξαίρεση: την αύξηση των τεστ. Κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο testing και μάλιστα έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε test όσοι εργαζόμενοι επιστρέφουν από άδεια, έτσι ώστε να μην υπάρξει διασπορά της πανδημίας την εορταστική περίοδο.

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι μετά την Πρωτοχρονιά, οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την εβδομάδα των Χριστουγέννων. Δύο είναι οι βασικές κατευθύνσεις:

Πώς θα δοθεί η αυξημένη επιδότηση σε ηλεκτρικό ρεύμα και αέριο

-    Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

-    Η επιβολή νέων περιορισμών

Ως προς την υποχρεωτικότητα, οι σκέψεις είναι να επιβληθεί σε πρώτο πλάνο σε ανεμβολίαστους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα και σε δεύτερο πλάνο στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 50 ετών. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Όσον αφορά τους περιορισμούς, αυτό που αποκλείουν στην κυβέρνηση είναι ένα γενικό lockdown.

O βασικός προσανατολισμός είναι πιθανότατα να υπάρξουν μέτρα με έμφαση τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι κατά την περίοδο των εορτών θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μεικτούς χώρους εστίασης με rapid test. Αυτό, ωστόσο, ίσως αλλάξει μετά τις γιορτές.

Μετά την Πρωτοχρονιά, όμως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν μέτρα και για τους εμβολιασμένους, δηλαδή στους αμιγείς χώρους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top