Στο τραπέζι νέα μέτρα και για εμβολιασμένους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Test για την είσοδο σε εστιατόρια και μπαρ - Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Σκέψεις για τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον

Η μετάλλαξη Όμικρον διασπείρεται με ταχύτατους ρυθμούς και αυτό αλλάζει αναπόφευκτα και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ενόψει των εορτών. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο αξιόπιστα είναι τα rapid test για την ανίχνευσή της

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Όμικρον θα επικρατήσει πολύ σύντομα στην Ευρώπη και την Ελλάδα και πλέον δίνουν μάχη με τον χρόνο, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την αντιμετώπιση ενός νέου κύματος πανδημίας. 

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα, στην οποία αναλύθηκαν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και η κατάσταση του Συστήματος Υγείας. 

Χριστούγεννα υπό τη σκιά της Όμικρον - Δεν αποκλείει νέα μέτρα ο Πλεύρης

Νέα μέτρα: Μέχρι την Τετάρτη οι ανακοινώσεις 

Πλέον εξετάζονται πρόσθετα μέτρα ενόψει τον εορτών, όπως η αύξηση των τεστ, όμως οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν έως την Τετάρτη. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν σκέψεις για λήψη νέων μέτρων, ωστόσο η κατάσταση επαναξιολογείται καθημερινά. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Πώς θα έρχονται οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το lockdown δεν είναι υπό συζήτηση και η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να κλείσει εκ νέου την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. 

Πάντως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει έκτακτες αποφάσεις και νέα μέτρα τόσο για ανεμβολίαστους, όσο και για εμβολιασμένους αν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων, όπως συμβαίνει στις χώρες, όπου επικρατεί η μετάλλαξη Όμικρον. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Συναγερμός και αυστηροποίηση των μέτρων στην Ευρώπη

Προς το παρόν αυτό που συζητείται είναι η αύξηση των τεστ ανεξαρτήτως αν οι πολίτες είναι ανεμβολίαστοι ή εμβολιασμένοι. Το μέτρο κατά πάσα πιθανότητα θα εφαρμοστεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε κλειστούς χώρους συνάθροισης, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν θα απαιτείται rapid ή PCR τεστ. 

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Τετάρτη. Ανασταλτικός παράγοντας για ένα τέτοιο μέτρο είναι ο φόρτος που θα υπάρξει σε φαρμακεία και διαγνωστικά εργαστήρια, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους θα θέλουν να κάνουν ρεβεγιόν εκτός του σπιτιού τους. 

Η πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα 

Παράλληλα, τα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα είναι ενθαρρυντικά, όμως δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Αρκετοί πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση, ενώ επιταχύνονται και τα ραντεβού για τις αναμνηστικές δόσεις. 

Μόσιαλος: «Η τρίτη δόση εξουδετερώνει τη μετάλλαξη Όμικρον»

Ωστόσο, ο αριθμός των πολιτών άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι είναι αρκετά υψηλός και ξεπερνά τις 400.000. Οι ειδικοί μάλιστα προειδοποιούν ότι αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα κινδυνέψουν να νοσήσουν όταν επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον και πιθανόν να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία, που είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top